Hyppää pääsisältöön

“Näitkö roskalavalta löytämäni uuden television?” Tutustu Beckyn ja Steven nuhjuiseen arkeen, jota lähipiiri sotkee lisää

Brittikomedia Becky ja Steve kertoo lontoolaisesta nuorestaparista, joka muuttaa kerrostaloon saman katon alle. Kaikenlainen snobbailu loistaa poissaolollaan työväenluokkaisen parin arjessa: uusi televisio on hankittu jätelavalta, eikä edes vessassa käynti nauti yksityisyyden suojaa nuhjuisessa yksiössä.

Tarinan alussa Steve (Russell Tovey) asuu vielä yksin, mutta suhde lämpenee nopeasti, kunnes Becky (Sarah Solemani) kantaa lusikkansa Steven laatikkoon. Yhteiselämä on rauhatonta. Yksiössä lappaa solkenaan väkeä hämmentämässä jo muutenkin sekavaa rakastavaisten arkea.

Ovikelloa soittelevat etenkin nuorenparin lähisukulaiset: on pisteliäs ja kaiken tietävä appiukko, joka saapuu ensivisiitille työkalupakki mukanaan korjatakseen Steven jääkaapin. Pian tavataan Steven äiti, joka toivottaa onnea tupaan mukanaan tusina oluttölkkejä sekä siivottomia puhuva uusi miesystävä.

Steve, Becky, Beckyn vanhemmat Jill ja Nigel sekä Beckyn sisko Laura ja tämän kihlattu Paul katsovat Nigelin käsissään pitämää taulua.
Beckyn siskon ja hänen miehensä lahjoittama muotokuva aiheuttaa harmia Beckylle ja Stevelle. Steve, Becky, Beckyn vanhemmat Jill ja Nigel sekä Beckyn sisko Laura ja tämän kihlattu Paul katsovat Nigelin käsissään pitämää taulua. Kuva: BBC Becky ja Steve

Konflikteja täydentävät vielä entiset kumppanit sekä yläkerran arveluttava naapuri, joka laukoo mielipiteensä aina väärällä hetkellä. Kilpailuasetelman luo Beckyn sisko Laura. Tämä tekee kaikkensa, jottei Steve ehdi naimisiin Beckyn kanssa, ennen kuin hän onnistuu viemään vihille kihlattunsa Paulin, joka harrastaa syrjähyppyjä.

– Voinko istua tähän?
– Toki.
– Tuolissa on varpaankynsiä.
– Sori. Nämä on Steven.
― Beckyn äiti kyläilee ensi kertaa tyttärensä ja Steven luona.

Ahtaassa yksiössä nähdään myös suomalaista muotoilua. Becky ja Steve eivät pröystäile viimeistä huutoa olevilla älypuhelimilla, vaan kumpikin pitää yhteyttä ulkomaailmaan vanhoilla Nokioillaan. Steve tietää, että matopelillä voi lämmitellä lupaavaa suhdetta.

Becky ja Steve palkittiin Britanniassa Bafta-palkinnolla parhaana tilannekomediasarjana vuonna 2014. Kaikki neljä kautta on katsottavissa 25.12.2018 asti.

Muokattu 28.9.2018 klo 12.25: Otsikko muutettu kuvaamaan sisältöä osuvammin.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua