Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle kampanjoi luonnossa liikkumisen puolesta

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Kalevaan 27.9.2018.

Markku Pudas kirjoittaa (Kaleva 26.9./Lukijalta) Ylen Mennään metsään -kampanjasta.

Kampanjan tarkoitus on nostaa esiin jokamiehenoikeuksien merkitys ja sisältö. Asiallinen liikkuminen metsissä on tärkeää, sillä metsä on tutkimusten mukaan suomalaisille rakkain luontokohde ja mieluisin ympäristö liikkua. Yle kampanjoi siis luonnossa liikkumisen ja metsien merkityksen puolesta, eikä ketään tai mitään vastaan. Yle ei tee kampanjoillaan politiikkaa.

Jokamiehenoikeudet sisältävät oikeuksien lisäksi paljon metsään menijää koskevia rajoituksia ja velvollisuuksia. Kun jokamiehenoikeuksia kunnioitetaan, on metsässä liikkumisesta mahdollisimman vähän haittaa ja mahdollisimman paljon iloa.

Kampanjan näkökulma jokamiehenoikeuksiin on luonnossa liikkumisesta nauttiminen. Siksi se on kohdistettu kaikille suomalaisille metsässä liikkujille ja luontoharrastajille riippumatta siitä, omistavatko he metsää vai eivät.

Palaute yleisöltä kertoo suuresta kunnioituksesta luontoa ja metsää kohtaan. Metsää kuvataan jopa kirkon kaltaiseksi pyhäksi paikaksi.

Tiina Klemettilä
tuottaja, Luonto ja ympäristö