Hyppää pääsisältöön

Testaa itsesi, oletko liian normaali!

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Täytyy rehellisesti tunnustaa - ...rehellisettömästi tunnustaminen ei tavallaan olisikaan tunnustamista, että siinä mielessä tuli vähän huono aloitus. Sori!

Khöm.

Täytyy tunnustaa: olen aikani tappamiseksi tehnyt joskus jonkun testin netissä. Liittyi testailu luonteen laatuun tai mieliväreihin tahi verttisyyteen taikka johonkin sellaiseen.

Tulokset olivat ennalta-arvattavia, kuten olin ennalta arvannutkin, itsetunteneisuuksissani.

Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin.

Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

Mitä te toivotte löytävänne nettitestistä? Mitä sen pitäisi kertoa tai vahvistaa?

Vastaan puolestanne!

Kenties toivoisitte, että paljastuu hienoja kykyjä, taitoja, ominaisuuksia ja piirteitä.

Mutta ei liikaa!

Moni toivoo erottuvansa massasta, mutta vain juuri sopivasti. Ei saisi olla liian outo. Pitäisi siis olla normaali, mutta ei toisaalta liian normaali. Ei tylsä, ei mielenkiinnostamaton.

Testailusta on joskus hyötyä: esim. minulle on selvinnyt itsestäni yksi piirre, jota ei sitten olekaan.

Vuosikymmenten kokemuksella luulin olevani täysin lahjaton matematiikassa.

Jonkinlainen diskalkylia tai muu numerohahmotushäiriö minulla onkin; lasken kaikkein yksinkertaisimpia yhteen-, vähennys-, kerto-, ja jakolaskuja aivan pieleen. Verkkomaksamisessa joudun syöttämään viitenumeron puolenkymmentä kertaa, koska numerot vaihtavat paikkaa tahto- ja huomaamattani.

Mutta kun jouduin mm. neurologisista syistä tutkituttamaan pääkoppaani perusteellisemmin (ei netissä vaan live-lääkärissä), kävi ilmi, että poislukien nuo väärin hahmotetut pienet laskutoimitukset matemaattisissa kyvyissäni ei ole mitään vikaa. Olen aivan yhtä vähän matematiikkalahjaton kuin kuka hyvänsä.

Ilahduin tuloksesta kovasti.

Ehkä olen kertonut, että aikoinaan ryhdyin paikkaamaan osin olematonta, osin repaleista matematiikantaitoani ja hankin keskikoulun ja lukion matikankirjat. Siis nyt aikuisiällä.

Hanke kaatui heti alkuunsa, niihin pieniin laskuvirheisiin, joita tein koko ajan, vaikka kuinka keskityin.

Arvelin, että olen tyystin matematiikkakyvytön, ja heitin homman sikseen.

Mutta nyt olin siis lääkärissä kuullut, ettei matikkapäässänbi ole mitään vikaa.

Jos siis kävisin uudestaan koulun matikkakirjojen kimppuun, ja tekisin aritmeettiset osat taskulaskimella, ja matemaattista ajattelua vaativat hommat päänupillani, voisin viimeinkin oppia koulun matikan.

(Se kiinnostaa minusta monesta syystä. On sellaisia kivoja juttuja kuin fraktaalimatematiikka, erilaiset salakirjoitus- ja tiivistealgoritmit ja moni muu juttu joka edellyttäisi kunnollisia matikkataitoja. Ei vähimpänä kaikenmoiset kansantajuiset fysiikan uutiset, kompakysymykset ja kansantajuisetun tieteen ihmehommat.)

Siitä on muutama vuosi kun tuo pään testaus tuli tehdyksi.

Arvatkaa, olenko hyödyntänyt sitä ja opiskellut matikkaa.

En ole ehtinyt!

Milloin on pitänyt viedä roskat ulos, milloin on pitänyt seistä parvekkeella ja katsoa auringonlaskua järven taa.

Milloin on pitänyt pyyhkiä pölyt sähkönappuloiden muovikehyksen päältä.

Milloin on pitänyt halkaista avokado.

Millopin napauttaa sormella jotain metallista, kun on saanut staattista sähköä pakkauksessa olleesta isosta muovipussista, ja kaikki tarttuu itseen, kunnes saa itsensä staatittomaksi.

Aina on jotain!

Jonsei muuta, niin on vähintään pitänyt testata itseä netissä.

Huikea määrä testejä on tekemättä - ja niitä koko ajan tulee vain lisää!

Kun, kovin monia pelottaa, että olisi liian normaali. (Niin pitää testata.) Ja se on ihan normaalia!

Mutta voi!

Mitä jos käykin ilmi, että kaikki suomalaiset ovat liian normaaleja?

Abnormaalin normaaleja!

Kuka korvaa kokonaiselle kansalle aiheutuneen mielipahan?

Kuka pystyy silittämään ja rauhoittamaan 5,52 miljoonaa suomalaista, taputtamaan päähän ja sanomaan että ei ole mitään hätää. Että kannattaa olla vaan, ja unohtaa koko asia. Ottaa kaurakeksejä ja maitoa ja kiikkua vähän pihakiikussa tai keinutuolissa ja sitten pestä hampaat ja naama, kahistaa sängyn reunalla jalkapohjaan lattialta tarttuneet pikkukivet, rusinat tai staatilliset muovinpalat pois, sukeltaa peittojen alle ja virkistyä hyvällä unella.

Huomenna on uusi päivä! Ja taas yli- !

Toivoo:

Yksi monten puolesta.

Kommentit
 • Hankkisinko penin, huvikseen?

  Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

  Jos on tarpeeksi karkeaa juuttikangasta tapetit ja katto, kissa voi kiivetä vaikka kattoon ja tarkkailla tilannetta sieltä ylös-alaisin kuin lepakko (viroksi nahkhiir).

 • (T)EHOSTUSTA

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Hankkisinko penin, huvikseen?

  Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

  Jos on tarpeeksi karkeaa juuttikangasta tapetit ja katto, kissa voi kiivetä vaikka kattoon ja tarkkailla tilannetta sieltä ylös-alaisin kuin lepakko (viroksi nahkhiir).

 • (T)EHOSTUSTA

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..