Hyppää pääsisältöön

Christoph Croisé (CHE) | Paulon sellokilpailu 2018

Sellisti Christoph Croisé.
Sellisti Christoph Croisé. Christoph Croisé,Kansainvälinen Paulon sellokilpailu

Sveitsiläinen Christoph Croisé suorittaa Master of Music -tutkintoa Berliinin Taideyliopistossa sello-opettajanaan Wolfgang Emanuel Schmidt. Hänet on palkittu ensipalkinnoin lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa. // Päivitys 3.10.2018: Christoph Croisé on peruuttanut osallistumisensa.

Ensipalkinnot Christoph Croisé on saavuttanut seuraavissa kansainvälisissä kilpailuissa: Schoenfeld International String Competition Harbin/China (2016), Manhattan International Music Competition (2016), International "Salieri-Zinetti" Competition Verona/Italy (2016), International Johannes Brahms Competition (2015), International Competition “Ibla Grand Prize” Sicily (2010), International Competition “Petar Konjović” Belgrad (2009), Migros-Kulturprozent Zurich (2015 ja 2016), First Berliner International Music Competition (Golden Medal with honors, 2017).

Bachelor of Arts -tutkinnon Christoph Croisé suoritti Berliinin Taideyliopistossa 2017.

KILPAILUOHJELMA

Ensimmäinen erä
PROKOFJEV Sonaatti sellolle ja pianolle op. 119
TSHAIKOVSKI Pezzo capriccioso
SCHUBERT Sonaatti “Arpeggione” a-molli, I osa
SHCHEDRIN In Style of Albeniz
Naoko Sonoda, piano

Toinen erä
TSHAIKOVSKI Rokokoo-muunnelmat op. 33

Ensimmäinen finaali
HAYDN Sellokonsertto C-duuri Hob. VIIb/1

Toinen finaali
KOKKONEN Sellokonsertto

 • Kapellimestari Susanna Mälkki mursi korkeimman lasikaton – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Onnittelemme syntymäpäivänä 13. maaliskuuta!

  Maaliskuun 13. päivänä syntynyt kapellimestari Susanna Mälkki (s. 1969) on kansainväliset mitat täyttävä ammattilainen. Hän aloitti muusikon uransa sellistinä ja nyt 50 vuotta täyttäessään hän esiintyy maailman tärkeimmillä konserttilavoilla ja on miehisellä alalla kotonaan yhtä hyvin nykymusiikin, klassikkoteosten kuin oopperankin parissa.

 • Radikaalit ystävät, säveltäjä Erkki Salmenhaara ja runoilija Pentti Saarikoski – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Muistamme syntymäpäivänä 12. maaliskuuta.

  Erkki Salmenhaara oli radikaali nuori säveltäjä 1960-luvun alun kulttuuripoliittisesti kiihkeinä vuosina. Kansainvälisen avantgarden kuumat nimet, Stockhausen, Nono ja Ligeti vierailivat Suomessa ja Jyväskylän kesäyössä väiteltiin taiteesta. Salmenhaaran läheinen ystävä ja hengenheimolainen runoilija Pentti Saarikoski vaikutti monella tapaa hänen elämäänsä.

 • Säveltäjä Kalevi Aho aloitti mandoliinilla – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Onnittelemme syntymäpäivänä 9. maaliskuuta!

  Maaliskuun 9. päivänä syntynyt Kalevi Aho (s. 1949) oli 10-vuotias koulupoika Forssassa, kun hänen opettajansa perusti mandoliiniyhtyeen, otti Kalevin mukaan ja opetti nuotit. Se oli lähtölaukaus Ahon uralle säveltäjänä. Nykyään Kalevi Aho on kansainvälisesti menestyneimpiä säveltäjiämme ja osallistuu mielellään myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ahon laajaan sävellystuotantoon sisältyy mm. menestysooppera Hyönteiselämää.