Hyppää pääsisältöön

Turhuuden turuilla – sähäkkä brittisarja klassikkoromaanin neidosta, joka haluaa seurapiireihin

Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista.
Ajattoman sankarittaren Becky Sharpin roolin näyttelee Olivia Cooke. Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista. Yle TV1,Turhuuden turuilla

TV1 tiistaisin 16.10 - 27.11.2018 klo 21.30 - 22.20, Areenassa 30 päivää

Valmiina Lontoo? Täältä tulee neiti Becky Sharp!

Nuorelta Beckyltä puuttuu rahaa ja hienot sukujuuret, mutta kunnianhimoa on sitäkin enemmän. Hän haluaa päästä parhaisiin seurapiireihin.

Uusi draamasarja puhaltaa pölyt pois William Makepeace Thackerayn romaaniklassikosta Turhuuden turuilla. Romaanista muokattu sähäkkä seitsemänosainen sarja (7) kertoo Beckystä, joka ottaa ilon irti elämästä. Pääroolin näyttelee 23-vuotias Olivia Cooke.

Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista.
Becky Sharp (Olivia Cooke) ja Sir Pitt (Martin Clunes). Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista. Kuva: Robert Viglasky Yle TV1,Turhuuden turuilla

Sääty-yhteiskunta on voimissaan

1800-luvun Britanniassa sääty-yhteiskunta on voimissaan. Matka pohjalta huipulle on pitkä, eikä yhteiskunnan arvoasteikossa nousta noin vain.

Määrätietoinen Becky Sharp on sivistynyt ja sanavalmis tyttökoulun opettajatar, jolla on tilannetajua, ainakin niin halutessaan.

Erään kipakan sanailun päätteeksi tyttökoulun rehtori neiti Pinkerton (Suranne Jones) näyttää Beckylle ulko-ovea. Kotiopettajattareksi päätyvä neiti Sharp ei tyydy kiltisti asemaansa, vaan ahkeroi tehdäkseen vaikutuksen työnantajaansa, Sir Pitt Crawleyyn (Martin Clunes).

Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista.
Becky Sharp (Olivia Cooke) ja kapteeni Rawdon Crawley (Tom Bateman). Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista. Yle TV1,Turhuuden turuilla

Heidän maailmansa, Beckyn säännöt!

Syntyperältään vaatimaton, mutta viehättävä neiti Sharp aikoo saada elämältä kaiken. Becky pyrkii arvoiseensa asemaan naisellisin keinoin. Soveliaita tilaisuuksia ja ihailijoita tulee vastaan joka käänteessä.

Euroopan poliittinen tilanne ja Napoleonin taistelujen seuraukset vaikuttavat osaltaan Beckyn suuriin suunnitelmiin. Saako Becky lopulta palkintonsa, ja tekeekö se hänet onnelliseksi?

Nimekkeitä brittinäyttelijöitä

Turhuuden turuilla -sarjassa näyttelee iso joukko Britannian nimekkäimpiä näyttelijöitä. Michael Palin nähdään tapahtumia ohjaavan, kirjailija WM Thackerayn roolissa. Kapteeni Rawdon Crawleytä, Sir Pittin nuorempaa poikaa esittää Tom Bateman. Neiti Matilda Crawleyn roolin näyttelee upea Frances de la Tour.

Muissa roolihahmoissa näyttelevät Claudia Jessie (Amelia Sedley), Charlie Rowe (George Osborne), Johnny Flynn (William Dobbin), Claire Skinner (rouva Sedlley), Simon Russell Beale (herra Sedley), David Fynn (Jos Sedley, Amelian veli), Robert Pugh (herra Osborne), Patrick Fitzsymons (majuri Michael O’Dowd), Monica Dolan (rouva Peggy O’Dowd), Anthony Head (lordi Steyne), Sally Phillips (lady Steyne), Elizabeth Berrington (lady Bareacres), Mathew Baynton (Bute Crawley) ja Richie Campbell (Sam).

Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista.
Kapteeni Rawdon Crawley (Tom Bateman), George Osborne (Charlie Rowe), Becky Sharp (Olivia Cooke), William Dobbin (Johnny Flynn) ja Amelia Sedley (Claudia Jessie). Uusi draamasarja Turhuuden turuilla on sähäkkä tulkinta 1800-luvun Britanniaan sijoittuvasta klassikkoromaanista. Yle TV1,Turhuuden turuilla

Huipputuottajat taustalla

Draamasarjan käsikirjoituksesta vastaa Gwyneth Hughes, joka on ollut tekemässä muun muassa sarjoja Jane Austenin elämä ja Edwin Droodin arvoitus. Turhuuden turuilla -tuottajina on joukko, jonka käsistä ovat lähteneet hittisarjat kuten Victoria, Poldark, Nuori Morse sekä Sota ja rauha.

Vanity Fair. Tuotanto: Mammoth Screen/Amazon Studios/ ITV, Britannia, 2018.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.