Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä sielukkaan sensuellisti laulava r'n'b-artisti Nadia

Nadian Wasteman-sinkun kansikuva.
Nadian Wasteman-sinkun kansikuva. Kuva: Promokuva Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Nadia.

18-vuotias Nadia tekee suomenkielistä r’n’b:tä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:
– Suomessa tehdään ihan liian vähän r’n’b:tä, joten mahtavaa, että Nadia astuu rohkeasti tälle kentälle. Nadian ääni on sielukkaan sensuelli ja se saa tarpeeksi tilaa pelkistetyn tuotannon rinnalla. Nadian englantia ja suomea sekoittelevat lyriikat kuulostavat siltä, miten ihmiset puhuvat, joten ne tuntuvat luontevilta – kuin kuuntelisi päiväkirjamerkintöjä tai WhatsApp-keskustelua. Vaikka tyyli on kiehtova, sitä voi vielä kehittää suuntaan, joka ei paljasta kuulijalle kaikkea kerralla. Myös tuotantoon voisi lisätä kierroksia niin, että basso tuntuisi jalanpohjissa asti.

– Kaikkiaan Nadia on lupaava ja mielenkiintoinen artisti, jonka toivomme vahvistavan suomalaista r’n’b-kenttää ja uskomme, että Nadialla riittäisi vientiä myös feattaajana räppibiiseillä.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?
– Olen kasvanut musiikin parissa. Ensimmäiset kunnon musiikki-inspiraatiot sain äidiltäni, kun hän kuunteli vanhoja legendoja mun ollessa parikuukautinen ja minä tanssin mukana. Noin 5-vuotiaana huomasin osaavani laulaa ja siitä se sitten lähti.

Miten kuvailisit musiikkiasi?
– Paras sana, joka kuvailee mun musiikkia on ”relatable” eli samaistuttava. Haluan kertoa ihmisille mun elämästä, johon kaikki voi jollain tavalla samaistua.

Onko jotain asioita tai teemoja, joihin haluaisit ottaa kantaa tai vaikuttaa artistina?
– Tulevaisuudessa haluaisin vaikuttaa musiikkini avulla ihmisten tapoihin suhtautua asioihin. Haluaisin viestittää nuorille, ettei pidä miettiä asioita liikaa – elämä on lyhyt. Jos haluatte tehdä unelmistanne totta, älkää pelätkö, vaan tehkää duunia niiden eteen.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?
– Urani on vasta alussa, mutta tähän mennessä suurin saavutus on biisini Wasteman. Olen saanut pelkkää hyvää palautetta tästä biisistä, josta olen aika shokissa! Toivottavasti urani lähtee tästä käyntiin.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?
– Haluaisin päästä lämppäämään montaa artistia kuten Biziä, Cledosta tai Almaa. Eniten varmaan Biziä, sillä en itse kuuntele hirveästi suomalaista musiikkia, mutta Bizi sai minut toisiin ajatuksiin. Bizin musiikki on juuri sellaista, mitä itsekin haen uraltani. Hän inspiroi minua!

Mistä Wasteman kertoo?
Wasteman kertoo tilanteesta, jossa tytöllä ja pojalla on ollut jotain kemiaa. Poika saa tytön ajattelemaan, että hän on vain hänen ja todella pitää tästä tytöstä, mutta tekee ihan toisin kuin sanoo. Lopulta tyttö tajuaa pojan metkut ja kertoo miltä hänestä tuntuu.

Jos biisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?
– Tämä biisi olisi sopiva kohtaukseen missä tyttö näkee ”poikaystävänsä” jonkun toisen tytön kanssa ja murtuu tästä. Tyttö menee kotiin, miettii asioita läpi ja päättää unohtaa pojan. Sitten hän lähtee tyttökavereidensa kanssa ulos juhlimaan.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on?
– Haluaisin päästä Amerikkaan tekemään musiikkia maailman tunnetuimpien artistien kanssa. Unelmani olisi laulaa livenä Ariana Granden kanssa, koska olen ihaillut häntä alusta asti.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!