Hyppää pääsisältöön

Nörtti: Dragonslayer666 valloittaa maailmaa – ja saa jatkoa Ylellä

Käsitellyssä kuvassa nuoren miehen kasvot jakautuvat kahtia, punaiselle ja siniselle väripohjalle.
Käsitellyssä kuvassa nuoren miehen kasvot jakautuvat kahtia, punaiselle ja siniselle väripohjalle. Kuva: Yle Nörtti: DragonSlayer666

Pelimaailmaan sijoittuvan Nörtti: Dragonslayer666 -sarjan esitysoikeudet on myyty koko ranskankieliseen maailmaan. Suomessa nuorille suunnatusta sarjasta nähdään pian kahdeksan uutta jaksoa.

Dragonslayer666 esitetään kokonaisuudessaan Ranskassa keväällä 2019. Sarjan osatuottaja on kakkoskaudesta alkaen ranskalainen AB Groupe, joka on yksi Ranskan suurimmista mediayhtiöistä.

Sarjan kansainvälinen myyntiyhtiö on puolestaan ranskalainen Wild Bunch, joka tunnetaan useiden Oscar-elokuvien myyjänä. Yle Myynti vastaa sekä Ranskan AB Groupe -kaupoista sekä WildBunch levitysyhteistyön mahdollisuudesta.

”Sisällöntekijät ympäri maailmaa kamppailevat nyt saman huolen kanssa: kuinka tavoittaa nuoret yleisöt. Se, että olemme Nörtti-sarjalla onnistuneet tässä haasteessa, on herättänyt vilkkaan kiinnostuksen sarjaa kohtaan", sarjan tuottaja Riikka Takila Yleltä sanoo.

"Kun aloitimme Aleksi Delikouraksen kanssa Nörtin matkan kirjoista kohti liikkuvaa kuvaa, moni sanoi, että pelaaminen on marginaalissa eivätkä nuoret katso telkkaria. Tämä ”marginaali” on osoittautunut melko suureksi. Se myös ylittää ikä- tai sukupuolirajoja ja kasvaa samaan aikaan kansainväliseksi. Olen ylpeä siitä, että Nörtti lentää maailmalle korkealta ja kovaa”, sanoo vastaava tuottaja Riina Hyytiä Dionysos Films -yhtiöstä.

Suomessa Nörtti nousi ilmiöksi syksyllä 2017. Sen ykköskauden kahdeksaa jaksoa on katsottu Yle Areenassa 1,5 miljoonaa kertaa, mikä tekee siitä Yle Areenan historian suosituimman kotimaisen nuorten draaman. Dragonslayerin Youtube-kanava keräsi videoillaan kolmessa kuukaudessa liki 10 miljoonaa katselua.

Nörtti: Dragonslayer666 -sarja jatkuu 12.10. uusin jaksoin Yle Areenassa ja YleTV2:ssa.

Aleksi Delikouraksen luomaa, käsikirjoittamaa ja ohjaamaa sarjaa tähdittää ilmiömäinen Samuel Kujala rinnallaan Eino Manner, Linnea Leino, Cedric Ingram, Raouf Fahandezh, Juuso Timonen, David Kozma ja Elina Knihtilä. Uutena mukana on Joona Kaakinen.

Tammikuussa 2018 Nörtti: Dragonslayer666 palkittiin Kultaisella Venlalla parhaan lasten- ja nuortenohjelman kategoriassa. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa Yle Areenassa.

Nörtti: Dragonslayer666 - 2. tuotantokausi Yle Areenassa 12.10. Jaksot esitetään Yle TV2:ssa 20.10. klo 21.05.