Hyppää pääsisältöön

Mausteiset rieskat sienitäytteellä

Ruoka on puoli retkeä – ainakin jos metsään lähdetään lasten kanssa. Näiden rieskojen täytteen voi valita ruokailijoiden maun mukaan.

Grillauspaikka Strömsön rannalla.
Grillauspaikka Strömsön rannalla. Kuva: YLE/Carina Ahlskog tuli,Strand,Strömsö (tv-ohjelma)

Tärkeintä on, että osa ruoasta valmistetaan avotulella – ulkona tehty ruoka maistuu nimittäin aina erityisen hyvältä.

Leipäset

Ainekset, 4 kpl:

  • 1,8 dl vehnäjauhoja
  • 1,2 dl ruisjauhoa
  • 1 ¼ dl piimää
  • 1 ½ rkl siirappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 maustemitallinen anista
  • 1 maustemitallinen fenkolia
  • 2 rkl vehnäjauhoja leivontaan

Sekoita kaikki ainekset keskenään kiinteäksi taikinaksi. Jaa taikina neljään palaan ja laita palat rasiaan leivonnassa käytettävien vehnäjauhojen kanssa, jotta voit ottaa ne mukaan metsään.

Täyte, 4 annosta:

  • 8 salottisipulia
  • 400 g sekasieniä (mitä tahansa paistettavaksi sopivia sieniä)
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi kuorittuna
  • 50 g savustettua lihaa, mieluiten poroa tai lammasta, 1 cm:n kuutioiksi leikattuna
  • 100 g tuorejuustoa
  • villikasvien lehtiä ja marjoja (käenkaalia, puolukoita, tyrnejä tai muuta luonnosta löytyvää)

Valmistus avotulella

  1. Laita valurautapannu tai litteä kivi tulelle.
  2. Litistä taikinapalat ohuiksi leipäsiksi, joiden halkaisija on 15–20 cm. Paista leipäsiä noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Anna jäähtyä leivinliinan alla.
  3. Leivät jäähtymässä pyyhkeen välissä kivellä.
    Leivät jäähtymässä pyyhkeen välissä kivellä. Kuva: YLE/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),Tunnbröd,leipominen,Anders Samuelsson
  4. Laita salottisipulit hiillokseen paistumaan.
  5. Silppua sienet ja paista silppua miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten voi ja valkosipulinkynsi ja paista, kunnes seos on kullanväristä.
  6. Kääntele lopuksi joukkoon lihakuutiot ja anna paistua noin minuutin ajan.
  7. Sivele leipäsille runsaasti tuorejuustoa. Puserra paistetut salottisipulit kuorestaan ja levitä ne leipäsille. Jaa päälle sieniseos ja viimeistele villikasvien nuorilla lehdillä ja marjoilla.
Mausteisia reiskoja sienitäytteellä
Mausteisia reiskoja sienitäytteellä Kuva: YLE/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Anders Samuelsson

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa