Hyppää pääsisältöön

Kissat katsomossa – menestyselokuva Istanbulin kissat saavuttaa uusia kohderyhmiä

Sohvi-kissa katsoo dokumenttielokuvaa Istanbulin kissat.
Sohvi-kissa katsoo Istanbulin kissoja. Sohvi-kissa katsoo dokumenttielokuvaa Istanbulin kissat. Kuva: Linda Ahoniemi kissat,Kedi,istanbulin kissat

"Kissavideoiden Citizen Kane" on hitti myös kissakatsomoissa.

Joko sinun kissasi on nähnyt Ceyda Torunin ohjaaman ihanan dokumenttielokuvan Kedi eli Istanbulin kissat?

Kalle, Ester, Duplo, Sulo Gunvald, Auri, Nelli, Nero, Rufus, Sohvi, Hertta, Tiku, Taku, Eeden, Martha, Isla ja Zetor katsoivat sen jo.

Kissojen ja dokumenttien ystävät maailmalla hurmannut, IndieWiren ”kissavideoiden Citizen Kaneksi” ylistämä elokuva Istanbulin kaduilla vapaana elävistä kissoista valloittaa nyt uusia kohderyhmiä.

Variety-lehti kirjoitti Istanbulin kissoista: "Täynnä hiljaista taikaa – syvästi vaikuttava, yhtä aikaa unenomainen ja tarkka pohdinta luonnonvoimien selviämisestä ja menestymisestä teollistuneessa maailmassa."

Jos kissasi katsoo Istanbulin kissoja, lähetä meille tilanteesta valokuva. Keräämme lisää kuvia kissakatsomoalbumiimme alla olevalla lomakkeella. Myös Teeman Facebook-sivun kautta voi osallistua ...ja myös koirat saavat osallistua.

Istanbulin kissojen tv-ensi-ilta oli kissoille ja koirille omistetussa Teemalauantaissa 6.10. Areenassa se on katsottavissa lokakuun ajan.

Lähetä meille kuva kissakatsomostasi!

Teemalauantai
Teemalauantai Teemalauantai
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema