Hyppää pääsisältöön

Kissat katsomossa – menestyselokuva Istanbulin kissat saavuttaa uusia kohderyhmiä

Sohvi-kissa katsoo dokumenttielokuvaa Istanbulin kissat.
Sohvi-kissa katsoo Istanbulin kissoja. Sohvi-kissa katsoo dokumenttielokuvaa Istanbulin kissat. Kuva: Linda Ahoniemi kissat,Kedi,istanbulin kissat

"Kissavideoiden Citizen Kane" on hitti myös kissakatsomoissa.

Joko sinun kissasi on nähnyt Ceyda Torunin ohjaaman ihanan dokumenttielokuvan Kedi eli Istanbulin kissat?

Kalle, Ester, Duplo, Sulo Gunvald, Auri, Nelli, Nero, Rufus, Sohvi, Hertta, Tiku, Taku, Eeden, Martha, Isla ja Zetor katsoivat sen jo.

Kissojen ja dokumenttien ystävät maailmalla hurmannut, IndieWiren ”kissavideoiden Citizen Kaneksi” ylistämä elokuva Istanbulin kaduilla vapaana elävistä kissoista valloittaa nyt uusia kohderyhmiä.

Variety-lehti kirjoitti Istanbulin kissoista: "Täynnä hiljaista taikaa – syvästi vaikuttava, yhtä aikaa unenomainen ja tarkka pohdinta luonnonvoimien selviämisestä ja menestymisestä teollistuneessa maailmassa."

Jos kissasi katsoo Istanbulin kissoja, lähetä meille tilanteesta valokuva. Keräämme lisää kuvia kissakatsomoalbumiimme alla olevalla lomakkeella. Myös Teeman Facebook-sivun kautta voi osallistua ...ja myös koirat saavat osallistua.

Istanbulin kissojen tv-ensi-ilta oli kissoille ja koirille omistetussa Teemalauantaissa 6.10. Areenassa se on katsottavissa lokakuun ajan.

Lähetä meille kuva kissakatsomostasi!

Teemalauantai
Teemalauantai Teemalauantai

Yle Teema

  • Komisario Susikoski oli Ismo Kallion ensimmäinen elokuvarooli

    Kino Suomi esittää kaksi filmiä näyttelijän muistoksi.

    Ismo Kallio (1935–2019) aloitti pitkän elokuvauransa vuonna 1959 jännärissä Kolmas laukaus, suoraan pääosassa. Komisario Susikoski joutuu siinä lomamatkallaan selvittämään agronomin murhaa. Yrjö Nortan harvinainen rikoselokuva perustuu Mauri Sariolan romaaniin Rotat pois laivasta!

  • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

    Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

    Teeman Kino Suomi muistaa käsikirjoittaja Tove Idströmiä (1954–2019). Elokuva Eila on yksi Idströmille henkilökohtaisesti läheisistä, oman aiheen pohjalta tehdyistä alkuperäiskäsikirjoituksista. Tavallisen ihmisen sankaritarinan taustalla on Idströmin voimakkaasti kokema, vääryyden aiheuttama suuttumus. Teema tiistaina 19.2. klo 21.55.