Hyppää pääsisältöön

Lost In Musicissa loistivat tämän hetken ja huomisen tähdet – Paperi T, Ruusut, The Holy ja Iisa valaisivat illan

Ruusut-yhtyeen laulaja Ringa Manner.
Ruusut-yhtyeen laulaja Ringa Manner. Kuva: Nelli Kenttä / YleX konsertit,popmusiikki,ruusut

Lost In Musicin lavalla nähtiin tämän hetken kiinnostavimpia tähtiä, jotka ovat tulleet jäädäkseen.

Pakkahuoneelle on torstai-iltana kerääntynyt jo varhain yleisöä.

YleX Stagen ohjelmistossa on valovoimaisen vaihtoehtomusiikin ilta, kun iltaa tähdittävät The Holy, Ruusut, Iisa ja Paperi T.

Yhtye, jonka soisi rokkaavan stadionin

Kello lähenee kahdeksaa, kun The Holy jo takoo vimmaisella otteella valonheittimien kajossa.

Daughter-debyyttilevyn suureellista soundia höystetään kaksilla rummuilla, kaksilla kitaristeilla, basistilla ja viululla.

Yhtyeen keulakuvan Eetu Henrik Iivarin olemus huokuu karismaa, jota korostaa The Holyn mahtipontinen rock-vyörytys. Musiikki henkii tummanpuhuvan pukuindien kulta-aikoja 2000-luvun alkupuolelta.

Vaihtoehtorock-yhtye The Holy Tampereen Pakkahuoneella.
Vaihtoehtorock-yhtye The Holy Tampereen Pakkahuoneella. Kuva: Nelli Kenttä / YleX konsertit,musiikki,Lost in Music,Pakkahuone (Joensuu),The Holy

Kaiutetut kitaramelodiat helisevät, kun kaksihenkinen rumpaliosasto takoo kappaleille ryhdikästä runkoa. Harmittavaa on, että paikoitellen rummut tuntuvat miksauksessa käyvän jopa liian voimakkaasti kasvavien kitaravallien ja bassomelodioiden päälle.

Keikan päättävä There Is A House tiivistää sekä keikan että yhtyeen levyn olemuksen. Pienoisesta kitaramelodian helinästä kappale lähtee kasvamaan vähitellen isompiin mittoihin.

Kappale paisuu, kunnes raamit eivät enää kestä. There Is a House poksahtaa kuin kupla ja vapauttaa siihen latautuneen energian.

The Holya katsellessa on todettava, että yhtye ansaitsisi musiikilleen suurempaa huomiota. Toisaalta jos kitaravetoinen vaihtoehtorock on tuloillaan takaisin, The Holyn suosisi olevan tuon rintaman etulinjassa.

Ruusujen keikat ovat viihdyttävää ja kiehtovaa pop-ilakointia

Yhdeksi vuoden kiinnostavimmista pop-ilmiöistä kasvaneen Ruusut-yhtyeen keikkaa on kerääntynyt odottamaan innostunut yleisö.

Ringa Mannerin, Miikka Koiviston, Alpo Nummelinin ja Samuli Kukkolan soitanta soljuu yhteen ja jäsenten väliset kemiat toimivat.

Tunnusomaista Ruusujen musiikissa on Ringa Mannerin kaunis ja kuulas ääni. Ajoittain hänen äänensä tasapainoilee hajoamisen partaalla pysyen silti puhtaana.

Ruusujen musiikissa yhdistyvät huipulle nousevat nostatukset ja herkkä minimalismi. Keikalla tätä vaikutelmaa korostetaan vuoroin villeinä välkkyvillä strobovaloilla, jonka jälkeen lavalle laskeutuu punaisten valojen sävyttämä savuverho.

Ruusut-yhtyeen solisti Ringa Manner laulaa.
Ruusut-yhtyeen solisti Ringa Manner laulaa. Kuva: Nelli Kenttä / YleX konsertit,popmusiikki,Ruusut (musiikkialbumi),ringa manner

Vaikka debyyttilevyn julkaisusta on vasta reilu kuukausi, keikalla kuullaan jo uutta musiikkia levyn ulkopuolelta. Vielä julkaisematon kappale soi vimmaisen katkerasti, kun Miikka Koivisto huutaa kertosäkeen sanoja: “Mä haluun et sä kaipaat mua.”

Viimeisenä kuultavan Glitchit-kappaleen hysteeriset melodiat tempaavat yleisön nykivään tahtiin ja saattaa kuuntelijat hurmokseen.

“Pitääkö aina olla ees onnellinen”, Manner kysyy kappaleella, ja yleisö on onnellinen.

Musiikki-intoilijoiden syysjuhlaa

Lost In Music -klubifestivaali on levittäytynyt yhdeksän keikkapaikan ja lähes 90 esiintyjän kera ympäri Tampereen keskustaa.

Tapahtuma on yhtä aikaa keikoilla kävijän unelmaa ja painajaista, sillä tarjontaa on lähes liiaksi, sillä haluaisi olla yhtä aikaa useammassa eri keikkapaikassa.

Yleisöä Tampereen Pakkahuoneella.
Yleisöä Tampereen Pakkahuoneella. Kuva: Nelli Kenttä / YleX Tampere,konsertit,yleisö,Tampereen Pakkahuone

Musiikki & Media -tapahtuman ohella järjestettävä Lost In Music kerää musiikkialan ammattilaisia yleisön sekaan. Lost In Music on monipuolinen festarikävijöille, mutta myös näytönpaikka läpimurrosta haaveileville artisteille.

Näytönpaikassa on myös konkariartisti Iisa, joka esittää Pakkahuoneen illan kolmantena esiintyjänä yleisölle entuudestaan täysin tuntematonta materiaalia.

Iisan kahden viikon kuluttua Päivii, öitä -levy sai ensiesityksensä torstai-iltana, kun laulaja esitti kolmannen soololevynsä kokonaisuudessaan.

Iisan kappaleet kaipaisivat kuunteluja alleen, sillä tunteikkaista rakkauslauluista on vaikea saada otetta ensimmäisellä kuuntelukerralla.

Illan odotetuin Paperi T

Yleisön reaktioiden perusteella Ruusujen ohella illan odotetuin esiintyjä on viimeisenä esiintyvä Paperi T.

Malarian pelko -debyytin ja alkuvuodesta julkaistun Kaikki on hyvin -albumin tyylien erilaisuus korostuu valtavasti keikalla, jonka settilistassa molempien levyjen kappaleet vuorottelevat.

Rap-artisti Paperi T esiintyy Tampereen Pakkahuoneella sinertävässä valossa.
Rap-artisti Paperi T esiintyy Tampereen Pakkahuoneella sinertävässä valossa. Kuva: Nelli Kenttä / YleX Paperi T,popmusiikki,konsertit

Tiivistetysti Malarian pelko on taustabiiteistä ja Paperi T:n ylipainottavasta flow’sta lähtien aggressiivinen. Kakkosalbumilla räppäri on tyylillisesti ajoittain jopa lähellä spoken wordia.

Uuden albumin turhautuneisuus kiteytyy Suurin tragedia -kappaleella, jonka masentuneen pianomelodian aikana räppäri kylmäkiskoisesti pohtii ajatusta “ihan kivasta” eletystä elämästä, joka todennäköisesti jatkuu myös sellaisena.

Lopun lähestyessä keikan kierrokset kasvavat, kun loppukolmikkona soi singelohkaisut Elokuva, Sä jätät jälkeen ja Kaikki on hyvin.

Voimakkaat bassoniskut värähtelevät Pakkahuoneen punatiiliseinissä, kun räppäri jää toistamaan tuttua mantraansa: kaikki on hyvin ja yhtä aikaa “kaikki on hyvin”.