Hyppää pääsisältöön

Virkkaa XXL-kokoista erikoispaksusta langasta

Jo pitkään on ollut trendikästä neuloa erikoispaksusta langasta paksuilla puikoilla. Vielä helpompaa on virkata erikoispaksusta langasta.

Jim valmisti jättimäisen virkkuukoukun, joka oli yllätykseksemme käyttökelpoinen. Hiukan raskasta virkkaaminen oli, mutta hienon sisustusyksityiskohdan siitä saa, kun kokeilu on ohi. On nimittäin paljon yksinkertaisempaa virkata käsin.

XXL virkkaus
XXL virkkaus Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkaus,Strömsö (tv-ohjelma),käsityöt (tuote)

Et siis tarvitse virkkuukoukkua ollenkaan virkatessasi näin paksua lankaa. Yksinkertaisinta on käyttää kättä ja tarttua langasta ja vetää se silmukoiden läpi.

Lanka, jota käytimme, on halkaisijaltaan noin 2 cm ja käytimme sitä nelinkerroin.

Näin paksuun virkkaukseen ei kaivata mitään erityisiä hienouksia. Voit hyvin tehdä ketjusilmukoista paksun kaulahuivin tai lankakäärmeen. Tai mikset tekisi tyynynpäällistä tai istuinalustaa.

Lähikuva jätti virkkauksesta
Lähikuva jätti virkkauksesta Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkaus,Strömsö (tv-ohjelma),käsityöt (tuote)

Istuinalustaan riittää hyvin 8 ketjusilmukkaa ja sen jälkeen 3 kerrosta kiinteitä silmukoita ja valmista on. Kieputa langanpäät istuinalustan lankojen lomaan.

Jos haluat leveämmän istuinalustan, joka sopii penkkiisi, tee vain enemmän ketjusilmukoita.

Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori
Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkaus,Strömsö (tv-ohjelma),käsityöt (tuote)

Etene kokeilemalla ja leiki sinäkin suurilla silmukoilla ja erikoispaksulla langalla. Oudot mittasuhteet ovat aina hauskoja.

Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori
Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori Kuva: Yle/ Lee Esselström Virkkuukoukku,virkkaus,Strömsö (tv-ohjelma),käsityöt (tuote)
 • 30 vinkkiä vauvakutsujen järjestäjälle

  Vinkkejä, jotka sopivat muidenkin juhlien järjestämiseen.

  Tarjolla on monia vinkkejä juhlien järjestäjälle. Voit saada niistä inspiraatiota järjestitpä sitten tavallisia juhlia, ristiäisiä tai valmistujaisia. Meillä on teemana vauvakutsut, juhlat tulevalle äidille. Tässä on koristelu-, askartelu-, leikki- ja lahjavinkkejä ja paljon muutakin, mitä voit tehdä itse.

 • Ompele pehmeä nukke

  Tee itse mukava kaveri.

  Tästä saat ompeluvinkin riippumatta siitä, minkälaisen pehmolelun haluat ommella. Käytä Leen mallia tai piirrä omasi.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

 • Strömsön puutarhailta 6.6.2019 – varaa kalenteriisi jo nyt

  Puutarhailta Strömsössä houkuttelee noin 2000 käviää.

  Strömsön puutarhailta on täällä taas. Torstaina 6.6. klo 16–20 on tarjolla taimitori, puutarha-asiantuntijoita, opastusta, vohveleita ja kepparirata nurmikolla. Tule Strömsöhön tai katso suoraa lähetystä Yle Areenasta tai Yle Femiltä.

 • Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

  Sopii brunssille, lounaalle ja alkuruoaksi.

  Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

 • Viljele kuormalavassa – vasta-alkajan yksinkertainen keittiöpuutarha

  Aina on tilaa kuormalavaviljelmälle.

  Pieni kuormalava täynnä salaattia ja yrttejä keittiönoven vieressä ei ole hassumpi, jos pitää ruoanlaitosta. Ja kuvioiden ja suurempien kokonaisuuksien luomisesta pitävä voi sijoitella tusinan kuormalavoja ja täyttää ne yrteillä, kesäkukilla, heinillä ja perennoilla.