Hyppää pääsisältöön

Virkkaa XXL-kokoista erikoispaksusta langasta

Jo pitkään on ollut trendikästä neuloa erikoispaksusta langasta paksuilla puikoilla. Vielä helpompaa on virkata erikoispaksusta langasta.

Jim valmisti jättimäisen virkkuukoukun, joka oli yllätykseksemme käyttökelpoinen. Hiukan raskasta virkkaaminen oli, mutta hienon sisustusyksityiskohdan siitä saa, kun kokeilu on ohi. On nimittäin paljon yksinkertaisempaa virkata käsin.

XXL virkkaus
XXL virkkaus Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkaus,Strömsö,käsityöt (tuote)

Et siis tarvitse virkkuukoukkua ollenkaan virkatessasi näin paksua lankaa. Yksinkertaisinta on käyttää kättä ja tarttua langasta ja vetää se silmukoiden läpi.

Lanka, jota käytimme, on halkaisijaltaan noin 2 cm ja käytimme sitä nelinkerroin.

Näin paksuun virkkaukseen ei kaivata mitään erityisiä hienouksia. Voit hyvin tehdä ketjusilmukoista paksun kaulahuivin tai lankakäärmeen. Tai mikset tekisi tyynynpäällistä tai istuinalustaa.

Lähikuva jätti virkkauksesta
Lähikuva jätti virkkauksesta Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkaus,Strömsö,käsityöt (tuote)

Istuinalustaan riittää hyvin 8 ketjusilmukkaa ja sen jälkeen 3 kerrosta kiinteitä silmukoita ja valmista on. Kieputa langanpäät istuinalustan lankojen lomaan.

Jos haluat leveämmän istuinalustan, joka sopii penkkiisi, tee vain enemmän ketjusilmukoita.

Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori
Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkaus,Strömsö,käsityöt (tuote)

Etene kokeilemalla ja leiki sinäkin suurilla silmukoilla ja erikoispaksulla langalla. Oudot mittasuhteet ovat aina hauskoja.

Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori
Jätti virkkukoukku, penki, virkattu istuintyyny, kori Kuva: Yle/ Lee Esselström virkkuukoukku,virkkaus,Strömsö,käsityöt (tuote)