Hyppää pääsisältöön

Yle jatkaa yhteistyötä Viasatin kanssa – luvassa huippujalkapalloa Englannista ja Saksasta

Jalkapallon FA Cupin voittopokaali
Jalkapallon FA Cupin voittopokaali Kuva: FA Cup FA Cup,Pokaali,jalkapallo

Sopimus tuo Ylen kanaville joka kierroksella yhden ottelun Viasatin esittämistä FA Cupista ja Saksan cupista. Perinteikkäitä cup-turnauksia seurataan lokakuun lopusta ensi kevään finaaliotteluihin asti.

Yle on laajentanut Viasatin emoyhtiön Nordic Entertainment Groupin (NENT Group) kanssa aiemmin solmimaansa huippujalkapalloilun yhteistyösopimusta. Aiempi sopimus varmisti tiettyjen Viasatin urheiluoikeuksiin kuuluvien jalkapallo-otteluiden esittämisen Ylen kanavilla syksyllä 2018, ja nyt sopimuksen kestoa on pidennetty vuoden 2019 toukokuulle. Samalla sopimus tarkennettiin koskemaan FA Cupin ja Saksan cupin otteluita.

Ensimmäinen Saksan cupin taisto nähdään Yle Areenassa ja TV2:ssa keskiviikkona 31. lokakuuta, kun Mönchengladbach ja maajoukkuevahti Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen kohtaavat. Kausi huipentuu 18. toukokuuta Wembleyllä pelattavaan FA Cupin ja 25. toukokuuta Berliinissä pelattavaan Saksan cupin loppuotteluun.

Kansainvälistä huippujalkapalloa nähdään Ylellä tätä ennen jo sunnuntaina 7. lokakuuta. Englannin Valioliigan toisessa koitoksessa Liverpool saa vastaansa Manchester Cityn Anfield Roadilla.

“Olemme luvanneet tarjota suomalaiselle urheiluyleisölle huippujalkapalloa. Hienoa, että hyvä yhteistyö Viasatin kanssa jatkuu, ja saimme selkeästi rajatun ja laadukkaan kokonaisuuden suomalaisten vapaasti katsottavaksi”, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen iloitsee.

"Olemme ylpeitä Viasatin ja Viaplayn urheilutarjonnasta, johon kuuluvat niin jääkiekon kärkituotteet kuten NHL ja KHL sekä jalkapallosta mm. UEFA Nations League, Englannin Valioliiga sekä Saksan Bundesliiga. Yhteistyömme Ylen kanssa on antanut loistavan mahdollisuuden myös muille kuin tilaajillemme tutustua sisältöihimme ja tarjoaa hienon lisän suomalaisille jalkapallofaneille," sanoo NENT Group Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback.

Ylellä on oikeus valita sekä FA Cupin että Saksan cupin jokaiselta pelikierrokselta yksi ottelu. Kaikkiaan Yle näyttää kauden 2018–2019 aikana 13 ottelua ja mahdolliset uusintaottelut.

“Haluamme näyttää eurooppalaisia huippuseuroja ja mahdollisuuksien mukaan myös suomalaisväriä. Cup-kilpailuilla on sekä Englannissa että Saksassa vahvat perinteet, ja yllätyksiä nähdään joka vuosi. Pyrimme myös ottamaan katsojien toiveita huomioon otteluita valittaessa”, kertoo Yle Urheilun jalkapallotuottaja Antti Ennekari.

Ylen rahoitusta selvittänyt parlamentaarinen työryhmä toivoi Ylen lisäävän yhteistyötä kaupallisen median suuntaan. Sopimus Viasatin kanssa noudattaa tätä toivetta.

“Yle Urheilulla ja kaupallisella medialla on laaja yhteistyökokonaisuus. Nordic Entertainment Groupin lisäksi meillä on pitkä perinne yhteistyöstä MTV:n, Sanoman, Discoveryn, Elisan ja Telian kanssa”, Panu Pokkinen muistuttaa.