Hyppää pääsisältöön

Valioliigaa, Englannin ja Saksan cupit, Pelipäivä - huippufutista ja fanikulttuuria Ylen kanavilla

Jalkapalloilija Mohamed Salah (Liverpool) ja Pelipäivä-sarjan vetäjä, näyttelijä Jussi Vatanen.
Jalkapalloilija Mohamed Salah (Liverpool) ja Pelipäivä-sarjan vetäjä, näyttelijä Jussi Vatanen. Kuva: Yle/Will Oliver/EPA Yle Areena,Englannin Valioliiga,Jussi Vatanen,Yle TV2

Eurooppalaisen jalkapallon ystäville on luvassa monenlaista herkkua, kun Areena ja Yle TV2 esittävät 7.10. Valioliigan ottelun Liverpool - Manchester City sekä koko loppukauden ajan otteluita sekä Englannin että Saksan cupeista. Ohjelmistossa on myös uusi sarja Pelipäivä, jossa näyttelijä ja futisentusiasti Jussi Vatanen tutustuu fanikulttuurin kolmessa eri maassa.

Valioliigan suurimmat mestarisuosikit ja kärkijoukkueet Liverpool ja Manchester City kohtaavat Anfieldin stadionilla 7. lokakuuta klo 18.15 alkaen. Peli esitetään suorana Areenassa ja Kakkosella, ja sen selostaa Matti Härkönen. Jännityksen osalta asetelma ei voisi olla juurikaan kutkuttavampi!

Lisäksi loppuviikosta uutisoitiin, että Yle Urheilu on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Englannin ja Saksan jalkapallocupeista. Kummankin maan jokaiselta cup-kierrokselta lähetetään yksi ottelu.

Loistavaa, että Yle otti mahdollisuudesta kiinni. Tämä on hienoa koko jalkapallokulttuurin kannalta.― Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky

Jalkapallofanien kannattaa katsastaa myös uutuussarja Pelipäivä, jossa intohimonen futismies, näyttelijä Jussi Vatanen tutustuu kannattajiin ja lajikulttuuriin Englannissa, Saksassa ja Espanjassa.

Pelipäivän kaikki kolme jaksoa julkaistaan Areenaan pysyvästi 7.10. Sarja esitetään sunnuntaisin myös Kakkosella, ja avausosa muodostaa illan Valioliigapelin kanssa mainion kombon, sillä siinä vieraillaan juuri Liverpoolissa ja Manchesterissa.

Yle TV2