Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Alaskan monet kasvot – dokumenttisarja karun erämaan lajeista

Luontodokumenttisarjassa tutustutaan Alaskaan – erämaahan, jossa olosuhteiden vaihtelu on äärimmäistä.
Valkopäämerikotka tähystää suupaloja Alaskan ankarassa talvessa. Luontodokumenttisarjassa tutustutaan Alaskaan – erämaahan, jossa olosuhteiden vaihtelu on äärimmäistä. Kuva: Milo Burcham 2015 Yle TV1,Avara luonto,Avara luonto: Alaskan monet kasvot

TV1 lauantaisin 20.10. - 3.11.2018 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Katsottavissa Areenassa

Yhdysvaltain luoteisinta osaa kutsutaan viimeiseksi rajamaaksi. Sen alueella on yli miljoona neliökilometriä erämaata. Kyseessä on Alaskan osavaltio.

Alaskan eläimistöön kuuluu erittäin karuihin oloihin sopeutuneita lajeja. Vuodenaikoja leimaavat nopeat ja rajut muutokset. Alaska on maa, jolla on monet kasvot.

BBC:n kolmiosaisessa luontodokumenttisarjassa tutustutaan Alaskaan – erämaahan, jossa olosuhteiden vaihtelu on äärimmäistä.

Erämaan kevät, talvi ja kesä

Sarjan aloitusjaksossa seurataan, kuinka Alaska käy keväisin läpi uskomattoman muodonmuutoksen. Lumen sulaminen näyttää maagiselta, ja se tuo mukanaan kovaa kilpailua luonnon herätessä.

Toisessa jaksossa kesä tuo mukanaan yllätyksiä. Arktisilta alueilta paljastuu autiomaita, ja metsäpalot roihuavat, kun alue kylpee auringossa ympäri vuorokauden.

Alaskan pinnanmuodot ja sijainti takaavat, että talvi on siellä poikkeuksellinen. Sarjan kolmannessa jaksossa tutustutaan, miten alueen eläinten on selvittävä kylmyydestä ja loputtomasta pimeydestä.

Wild Alaska. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015. Lukijana on Jukka Pitkänen.

Keskustele