Hyppää pääsisältöön

KESKUSTELE TÄSSÄ tylsyydestä

Kaivatko heti kännykän esille, kun kassajonossa on viisi ihmistä ennen sinua? Puhumattakaan kun istut ruuhkabussissa?
Kyse on siitä, että emme enää tässä ärsykkeiden maailmassa osaa olla ilman niitä ärsykkeitä. Tylsyyden sietämisen mitta on lyhentynyt.

Aivomme ovat jatkuvassa hälytystilassa. Ja kuitenkin kaikki hyvät ideat syttyvät useimmiten päähämme silloin, kun vain olemme. Tuijotamme laiturilla horisonttia tai bussissa ohikiitävää maisemaa. Tai makaamme sohvalla tai kuljeskelemme metsässä.

Kun tyhjennämme ympäriltämme sälää, aivomme eivät suinkaan laiskistu lepotilaan, vaan ne alkavat luoda uusia näkökulmia, uusia yhteyksiä, uusia polkuja. Siksi kannattaisi välillä sallia tyhjien tilojen tulla.

Mitä mieltä sinä olet? Huomaatko omassa elämässäsi, että luovuutesi herää tylsinä hetkinä?

Scrollaa alaspäin kommentit-kohtaan.

Keskustele