Hyppää pääsisältöön

Jo miljoona Yle Tunnusta!

Isä ja tytär katselevat ohjelmaa mobiililaitteella.
Isä ja tytär katselevat ohjelmaa mobiililaitteella. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Yle Tunnus,tietokoneet,mobiililaitteet,Matkapuhelimet ja mobiililaitteet

Miljoonas Yle Tunnus luotiin 9.10.2018. Yle Tunnus on avoin ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin, kuten Yle Areenaan, Uutisvahtiin ja Yle.fi -sovellukseen.

Kirjautuneen käytön määrä Ylen palveluihin on kasvussa. Vuonna 2017 ihmiset käyttivät sisältöjä Yle Tunnuksen, ruotsiksi Yle-konton, kautta keskimäärin 24 minuuttia viikossa. Tänä vuonna luku on kasvanut 34 minuuttiin (vko 40 saakka). 17 prosenttia Ylen digipalvelujen käytöstä tapahtuu kirjautuneena.

“Tulevaisuudessa mediatarjonta on entistä runsaampaa. Kirjautumisen avulla Yle voi hoitaa julkisen palvelun tehtäväänsä vaikuttavammin ja olla vahvemmin läsnä suomalaisten arjessa”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Silvo painottaa, että Yle tarjoaa sisältöjä kaikille suomalaisille – myös heille, jotka eivät halua käyttää Yle Tunnusta.

Yle Areenassa jo 441 000 uniikkia kirjautunutta käyttäjää

Kirjautumalla Tunnuksella Ylen palveluihin saa hyötyjä ja etua. Esimerkiksi Yle Areenassa – Yle Arenanissa sarjoja voi merkitä suosikeiksi ja saada ilmoituksia, kun uusi jakso on ilmestynyt. Lisäksi ohjelman katselua tai kuuntelua voi jatkaa siitä mihin on jäänyt, myös eri laitteella.

Vuonna 2018 Yle Areenalla oli 441 000 uniikkia Tunnus-käyttäjää. Yksi Tunnuksen käyttäjä viettää Areenassa keskimäärin 34 minuuttia viikossa. Näistä minuuteista yli puolet tulee yli 45-vuotiailta Tunnus-käyttäjiltä.

“On ilahduttavaa, että miljoonan Yle Tunnuksen käyttäjissä on mukana suomalaisia kaikista ikäluokista”, Silvo toteaa.

Yle Tunnuksella kirjautuneet viettävät Areenassa lähes neljä kertaa enemmän aikaa kuin muut. Tunnuksen käyttäjät kuuntelevat myös radio-ohjelmia ja podcasteja enemmän kuin ei-kirjautuneet Areena-käyttäjät.

Yle Tunnuksella suomalaiset voivat saada henkilökohtaisempaa palvelua. Kirjautumalla palveluihin käyttäjä saa suosituksia sisällöistä, joita tämä ei välttämättä muuten löytäisi.

Tunnuksella voi myös osallistua äänestyksiin tai kilpailuihin Ylen sovelluksissa tai kommentoida artikkeleita sovelluksissa ja verkkosivuilla. Uutisvahdissa Tunnus muistaa eri laitteilla valitsemasi aihepainotukset.