Hyppää pääsisältöön

Ensimmäisenä maailmassa: Yle Uutisvahdin älykäs Voitto-assistentti antaa suosituksia suoraan lukitusnäytölle

Voitto-robotti
Voitto-robotti Kuva: Yle robotit,journalismi,Yle Uutiset,Voitto-robotti

Voitto-robotti antaa nyt uutissuosituksia Yle Uutisvahti -sovelluksessa Android-mobiililaitteiden näytöille. Kyseessä on maailman ensimmäinen suoraan lukitusnäytölle suosituksia tuova älykäs uutisrobotti.

Voiton älykkäät suositukset saa käyttöön esimerkiksi Uutisvahdin ilmoitusten hallinnan kautta.

“Uutisvahdin Voitto on älykäs henkilökohtainen uutisassistentti, joka varmistaa, ettet missaa sinulle tärkeitä juttuja. Voitolle voi kertoa jo suoraan lukitusnäytöllä sovellusta avaamatta, kuinka kiinnostavia sen suositukset ovat”, kertoo Yle Uutisvahdin tuoteomistaja Jarno M. Koponen.

Koneoppimiseen perustuva Voitto-robotti hyödyntää historia-tietoja, jotta se voi suositella mielenkiintoisia sisältöjä tulevaisuudessa. Voiton suosituksiin vaikuttavat myös käyttäjän omat aihepainotukset Uutisvahdissa.

“Digipalveluista on tullut yhä henkilökohtaisempia, ja haluamme kehittää henkilökohtaista palvelua Ylen journalististen arvojen ja mission mukaisesti. Tämä on Voitto-assarin ensimmäinen versio ja sitä kehitetään aktiivisesti yhdessä käyttäjien kanssa. Tarkoituksena on luoda kokemuksia, jotka avaavat ihmisille aidosti uusia asioita ja näkökulmia.”

Voitto-robotilla on kaksi elämää. Se on kirjoittanut toimittajan apulaisena artikkeleita mm. kuntavaalien ja NHL-otteluiden tuloksista. Uutisvahdissa Voitto toimii henkilökohtaisena uutissuosittelijana, joka tarjoilee mielenkiintoiset jutut sujuvasti ja vaivattomasti mobiilissa.