Hyppää pääsisältöön

You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

Laulaja Carly Simon kitara kädessään
Laulaja Carly Simon kitara kädessään Kuva: Heidi Wild Carly Simon,rockin klassikkolevyt: carly simon

Suositussa sarjassa kerrotaan No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

Ensiesitys Teemalla lauantaina 13.10. klo 20. Areenassa kaksi kuukautta.

Carly Simon (s. 1945) on sukupolvensa tärkeimpiä amerikkalaisia laulaja-lauluntekijöitä. Maailmanluokan tähden hänestä teki albumi No Secrets, jonka hitiksi nousi arvoituksellinen You're So Vain. Levy oli USA:n listaykkösenä viisi viikkoa.

Rockin klassikkolevyt -sarjan uudessa jaksossa Carly Simon puhuu elämästään ja No Secrets -levyn teosta. Hän esiintyy avoimesti, välillä uhmakkaasti, koko ajan viisaasti – ja kaikessa kuuluu hänen värikkään, myrskyisän elämänsä tuoma huumori.

Levyn kakkossingle Right Thing to Do on virkistävän realistinen rakkauslaulu, jossa laulaja kieltäytyy näkemästä rakastettunsa huonoja puolia. Tuo rakastettu oli tosielämässsä James Taylor. Carly Simon kirjoitti laulun lentokoneessa Tayloria vilkaistuaan ja todettuaan, ettei mikään voisi saada häntä kääntymään pois.

Albumin nimiraita We Have No Secrets osui kokonaisen sukupolven tuntoihin. Seksuaalisen vallankumouksen tekijät yrittivät olla ihmissuhteissaan rehellisiä, mutta sen emotionaalinen hinta oli raskas.

Carly Simonilla oli monia julkisia rakkaussuhteita 1970-luvun alussa. Niiden kokemuksista syntyi superhitti You're So Vain, albumin kuuluisin kappale. Dokumentissa hän esittää pianon ääressä laulun harvoin kuullun neljännen säkeistön.

Carly Simon kertoo, kuinka tuottaja vaati You're So Vainin lauluraidasta yhä uusia ja uusia ottoja ja kuinka Mick Jagger päätyi taustalaulajaksi – Jaggerin osuus kuullaan alkuperäisiltä nauhoilta. Tuottaja muistaa, että Jaggerin kanssa esiinnyttyään Carly Simon veti You're So Vainin vielä kerran, ja se otto lopulta päätyi levylle.

Ohjelmassa nähdään myös Carly Simon ja Taylor Swift esittämässä kappaletta duettona, ja Swift kertoo omasta rakkaudestaan Simonin lauluun.

  • Rockin klassikkolevyt: Carly Simon (Classic Albums: Carly Simon), Britannia 2017.

Yle Teema