Hyppää pääsisältöön

You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

Laulaja Carly Simon kitara kädessään
Laulaja Carly Simon kitara kädessään Kuva: Heidi Wild Carly Simon,rockin klassikkolevyt: carly simon

Suositussa sarjassa kerrotaan No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

Ensiesitys Teemalla lauantaina 13.10. klo 20. Areenassa kaksi kuukautta.

Carly Simon (s. 1945) on sukupolvensa tärkeimpiä amerikkalaisia laulaja-lauluntekijöitä. Maailmanluokan tähden hänestä teki albumi No Secrets, jonka hitiksi nousi arvoituksellinen You're So Vain. Levy oli USA:n listaykkösenä viisi viikkoa.

Rockin klassikkolevyt -sarjan uudessa jaksossa Carly Simon puhuu elämästään ja No Secrets -levyn teosta. Hän esiintyy avoimesti, välillä uhmakkaasti, koko ajan viisaasti – ja kaikessa kuuluu hänen värikkään, myrskyisän elämänsä tuoma huumori.

Levyn kakkossingle Right Thing to Do on virkistävän realistinen rakkauslaulu, jossa laulaja kieltäytyy näkemästä rakastettunsa huonoja puolia. Tuo rakastettu oli tosielämässsä James Taylor. Carly Simon kirjoitti laulun lentokoneessa Tayloria vilkaistuaan ja todettuaan, ettei mikään voisi saada häntä kääntymään pois.

Albumin nimiraita We Have No Secrets osui kokonaisen sukupolven tuntoihin. Seksuaalisen vallankumouksen tekijät yrittivät olla ihmissuhteissaan rehellisiä, mutta sen emotionaalinen hinta oli raskas.

Carly Simonilla oli monia julkisia rakkaussuhteita 1970-luvun alussa. Niiden kokemuksista syntyi superhitti You're So Vain, albumin kuuluisin kappale. Dokumentissa hän esittää pianon ääressä laulun harvoin kuullun neljännen säkeistön.

Carly Simon kertoo, kuinka tuottaja vaati You're So Vainin lauluraidasta yhä uusia ja uusia ottoja ja kuinka Mick Jagger päätyi taustalaulajaksi – Jaggerin osuus kuullaan alkuperäisiltä nauhoilta. Tuottaja muistaa, että Jaggerin kanssa esiinnyttyään Carly Simon veti You're So Vainin vielä kerran, ja se otto lopulta päätyi levylle.

Ohjelmassa nähdään myös Carly Simon ja Taylor Swift esittämässä kappaletta duettona, ja Swift kertoo omasta rakkaudestaan Simonin lauluun.

 • Rockin klassikkolevyt: Carly Simon (Classic Albums: Carly Simon), Britannia 2017.

Yle Teema

 • Peggy Guggenheimilla oli paha addiktio – taiteeseen

  Dokumenttielokuva tahtonaisesta ja museon perustajasta.

  Dokumenttielokuva miljonäärisuvun oudosta linnusta, boheemista oman tiensä kulkijasta ja 1900-luvun tärkeimpiin modernin taiteen kerääjiin kuuluneesta Peggy Guggenheimista on täynnä taidetta ja rakkautta.

 • Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

  Teemalauantaissa kaksi Vardaa: Kasvot, kylät ja Onnen hetket

  Elokuvaohjaaja Agnès Varda on oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt. Uusi Kasvot, kylät -elokuva seuraa Vardan ja nuoren katutaiteilijan JR:n kiehtovaa yhteisötaiteellista valokuvaprojektia ympäri Ranskaa. Lisäksi Teemalauantaissa esitetään Ranskan uuden aallon merkkiteos Onnen hetket, jonka Varda ohjasi hehkuvissa väreissä vuonna 1965.

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Loppusyksystä nähdään Kurosawan samuraielokuvia. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Teeman elokuvafestivaali valtaa kanavan 28.11.–2.12.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!