Hyppää pääsisältöön

Mind Pride -tapahtuma keräsi Helsingin keskustaan lähes 400 ihmistä

Mind Pride tapahtuman osallistujia kyltteineen Lasipalatsinaukiolla
Mind Pride tapahtuman osallistujia kyltteineen Lasipalatsinaukiolla Kuva: Yle/Hilkka Nevala Jenny Lehtinen,Jenny+,mielenterveys,MIELI Suomen Mielenterveys

Keskiviikkona 10.10. vietettiin maailman mielenterveyspäivää. Suomen Mielenterveysseura ja Ylen Jenny+ -ohjelma järjestivät Helsingin keskustassa Mind Pride -tapahtuman, jonka teema oli näyttää vihreää valoa kaikille mielille.

Joka toinen suomalainen kohtaa elämänsä aikana jonkun mielenterveyden tai käyttäytymisen häiriön. Kaikkia meitä ne koskettavat jossain muodossa – jos ei oman niin läheisen kokemuksen kautta.

Tapahtuma keräsi Amos Rexin aukiolle lähes 400 ihmistä.

Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi korosti puheessaan, että on tärkeää purkaa mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa. Tapahtumassa esiintyi myös rap-artisti Uniikki, joka on julkisesti puhunut omista mielenterveysongelmistaan.

Jenny+ -ohjelman Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas ovat itse julkisesti jakaneet omia henkilökohtaisia kokemuksiaan adhd:stä, masennuksesta ja syömishäiriöstä.

Mind Pride huomioitiin laajasti myös sosiaalisessa mediassa. Erityisesti Twitterissä ja Instagramissa sadat ihmiset ovat jakaneet kuvia ja kommenttejaan aihetunnisteella #mindpride ja #vihreaavaloa.

Maanantaina 29.10. alkavalla Jenny+ -3. kaudella tullaan myös käsittelemään mielenterveysaiheita. Aiemmat kaudet Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Jenny+

Jenny+ Instagram