Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Rikostarinoita Suomesta -sarja saapuu syksyn aikana Areenaan

Juontaja Jarmo Mäkinen
Jarmo Mäkinen Juontaja Jarmo Mäkinen Kuva: Mika Ailasmäki/Yle Jarmo Mäkinen,Rikostarinoita Suomesta

Parisuhdeväkivaltaa, taideväärennöksiä, pankkiryöstöjä ja henkirikoksia – tätä kaikkea esitetään kotimaisista rikoksista kertovassa sarjassa Rikostarinoita Suomesta. Mukana ovat tietenkin rikostapaukset tuntevat tutkijat, jotka kertovat muun muassa taustat ja tekijöiden motiivit. Areenaan julkaistaan syksyn aikana kaikki sarjan jaksot, yleisön pyynnöstä.

Rikostarinoita Suomesta -sarja on Productum Oy:n tuottama dokumenttisarja, jota esitettiin Yleisradiossa 2001–2009. Sarjan tarinat perustuvat todellisuudessa tehtyihin rikoksiin, joskin rikoksentekijöiden ja mahdollisten uhrien nimet on lähes poikkeuksetta muutettu. Sarjassa esitetyt tapaukset pohjautuvat teossarjaan Poliisi kertoo (myös Pohjolan poliisi kertoo). Kasvot sarjalle antaa juontajana toimiva näyttelijä Jarmo Mäkinen.

Areenaan vuonna 2017 julkaistuissa jaksoissa on suomalaisittain harvinaisia ja traagisiakin rikostapauksia, joissa osassa näkyvät niin sosiaaliset kuin mielenterveyden ongelmat. Jotkut puolestaan olivat tutkijoille niin vaativia tapauksia, että selvittämiseen kului jopa vuosia aikaa. Osaa taas seurattiin mediassa tarkkaan. Yhteistä näille on kuitenkin se, että ne ovat tosia.

Rikollisten ja uhrien lisäksi merkittävässä osassa sarjassa ovat rikostutkijat ja uudet metodit, joiden avulla vaikeasti selvitettävissä olevat rikokset onnistutaan ratkaisemaan.

Areenaan tulee lokakuun 12. päivä jo aiemmin julkaistujen jaksojen lisäksi ensin kymmenen osaa. Loput jaksoista julkaistaan lokakuun lopun ja marraskuun välisenä aikana.