Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Rikostarinoita Suomesta -sarja saapuu syksyn aikana Areenaan

Juontaja Jarmo Mäkinen
Jarmo Mäkinen Juontaja Jarmo Mäkinen Kuva: Mika Ailasmäki/Yle Jarmo Mäkinen,Rikostarinoita Suomesta

Parisuhdeväkivaltaa, taideväärennöksiä, pankkiryöstöjä ja henkirikoksia – tätä kaikkea esitetään kotimaisista rikoksista kertovassa sarjassa Rikostarinoita Suomesta. Mukana ovat tietenkin rikostapaukset tuntevat tutkijat, jotka kertovat muun muassa taustat ja tekijöiden motiivit. Areenaan julkaistaan syksyn aikana kaikki sarjan jaksot, yleisön pyynnöstä.

Rikostarinoita Suomesta -sarja on Productum Oy:n tuottama dokumenttisarja, jota esitettiin Yleisradiossa 2001–2009. Sarjan tarinat perustuvat todellisuudessa tehtyihin rikoksiin, joskin rikoksentekijöiden ja mahdollisten uhrien nimet on lähes poikkeuksetta muutettu. Sarjassa esitetyt tapaukset pohjautuvat teossarjaan Poliisi kertoo (myös Pohjolan poliisi kertoo). Kasvot sarjalle antaa juontajana toimiva näyttelijä Jarmo Mäkinen.

Areenaan vuonna 2017 julkaistuissa jaksoissa on suomalaisittain harvinaisia ja traagisiakin rikostapauksia, joissa osassa näkyvät niin sosiaaliset kuin mielenterveyden ongelmat. Jotkut puolestaan olivat tutkijoille niin vaativia tapauksia, että selvittämiseen kului jopa vuosia aikaa. Osaa taas seurattiin mediassa tarkkaan. Yhteistä näille on kuitenkin se, että ne ovat tosia.

Rikollisten ja uhrien lisäksi merkittävässä osassa sarjassa ovat rikostutkijat ja uudet metodit, joiden avulla vaikeasti selvitettävissä olevat rikokset onnistutaan ratkaisemaan.

Areenaan tulee lokakuun 12. päivä jo aiemmin julkaistujen jaksojen lisäksi ensin kymmenen osaa. Loput jaksoista julkaistaan lokakuun lopun ja marraskuun välisenä aikana.

  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

  • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

    Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

    Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.