Hyppää pääsisältöön

ENCE teki historiaa! Suomalaistiimi nousi kansainvälisen CS:GO-suurturnauksen voittoon

ENCE
ENCE Kuva: StarLadder Counter-Strike: Global Offensive

Venäläisestä Vega Squadronista ei ollut finaalissa vastusta ENCElle, josta tuli historian ensimmäinen kansainvälisen Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen voittanut suomalaisjoukkue.

Ukrainan Kiovassa pelatun turnauksen loppuottelu oli paitsi kihelmöivän jännittävä myös todella pitkä. Mestaruus ratkesi ENCElle lopulta viidessä kartassa – ja kuudessa tunnissa – tuloksella 3-2.

Kun voittajat nostivat mestaruuspokaalin Kiovan Cybersports Arenan lavalla ilmaan, päättyi samalla myös pitkä odotus. ENCEstä tuli ensimmäinen suomalainen joukkue, joka on voittanut vuonna 2012 julkaistussa Counter-Strike: Global Offensivessa kansainvälisen suurturnauksen.

Kirsikkana kakun päällä ENCEn nuori 16-vuotias superlupaus Jere "sergej" Salo valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. ENCEssä pelaavat lisäksi Aleksi "allu" Jalli, Aleksi "aleksib" Virolainen, Jani ”Aerial” Jussila ja Sami ”xseveN” Laasanen. Tiimiä valmentaa Slaava ”Twista” Räsänen.

ENCE eteni StarSeries & i-Leaguen kuudennen kauden loppuotteluun suvereenilla näytöksellä. Kutsupaikan huipputurnaukseen saanut suomalaistiimi nappasi ensin pudotuspelipaikan kaatamalla viikolla Kiinan kärkiseura TyLoon, eurooppalaisen The Imperialin ja viimeiseksi vielä saksalaisen mousesportsin, jonka riveissä pelaa puolestaan suomalainen Miikka "suNny" Kemppi.

Jatkopelien ensimmäisellä kierroksella ENCE päihitti kartoin 2-1 toisen saksalaistiimin BIGin, joka nähtiin muun muassa kesällä Kölnin ESL One -suurturnauksen finaalissa. Välierässä suomalaiset jyräsivät puolestaan OpTic Gamingin suoraan 2-0.

Loppuottelussa ENCE johti ensin 1-0, sitten 2-1, mutta sitkeät venäläiset tulivat aina tasoihin. Mestaruus ratkesi lopulta Overpass-kartassa kierrosvoitoin 16-9. ENCE kuittaa voitostaan muhkeat 125 000 dollaria eli reilut 108 000 euroa.

"Torille!"

Twitter repesi myöhään sunnuntai-iltana ENCEn voiton ratkettua. Mestaruutta tuulettivat niin e-urheilufanit ja penkkiurheilijat kuin muutkin suomalaiset e-urheilutähdet – sekä tietysti tuoreet mestarit itse!