Hyppää pääsisältöön

Miksi tosi-tv:n puolialastomat tähdet ovat meille jopa rakkaampia kuin omat sukulaiset? Perjantai pureutuu tällä viikolla tosi-tv:n suosion ytimeen

Televisio tulvii tosi-tv-ohjelmia, jotka sukeltavat ventovieraiden ihmisten yksityiselämään keinoja kaihtamatta. Miksi puolialastomat seikkailijat, puolisoitaan pettävät parit ja sokkotreffikumppanit ovat meille niin tärkeitä?

Rosa Kettumäen ja Sean Ricksin vieraina ovat Temptation Island Suomi -tähdet Elias ja Vilma, FremantleMedian toimitusjohtaja Joonas Hytönen ja tutkija Mikko Hautakangas.

Supersuosittuun Temptation Island Suomi -ohjelmaan osallistuneet Vilma Hyrkäs ja Elias Metsämaa laittoivat parisuhteensa likoon. Kokemus oli molemmille raskas.

Kotikatsomoissa saatiin hämmästellä Eliaksen pettämistä, valehtelua ja Vilman suurta surua. Pari on kuitenkin edelleen yhdessä, mutta sanoo katuvansa osallistumista ohjelmaan.

FremantleMedia Finlandin toimitusjohtaja Joonas Hytösellä on vankka kokemus tosi-tv:n tuottamisesta. Hytönen korostaa, että tosi-tv:n käsite on todella laaja ja sisältö hyvin kirjava. Hytönen itse tunnustautuu tasokkaiden tosi-tv-ohjelmien ihailijaksi.

Tutkija Mikko Hautakankaan mielestä tosi-tv:ssä yhdistyvät kaupallisuus, minäbrändäämisen kulttuuri ja tarve puntaroida moraalinormeja. Realityn kautta voimme arvioida sopivan ja sopimattoman, haluttavan ja torjuttavan rajoja.

Tositelevisio tarjoaa myös tulevaisuuden näkymiä, joita osallistujat eivät koe muualta löytävänsä.

Illan Perjantai-dokkari kertoo göteborgilaisesta Natasha Crownista, joka yrittää kasvattaa maailman suurinta pyllyä - terveytensä uhalla.

Perjantain juontaja Sean Ricks ja kuvaaja Juha Tuominen viettivät viikonlopun Natashan kanssa selvittääkseen, kuinka pitkälle tosi-tv-tähti on valmis menemään julkisuuden vuoksi.

Perjantai: Tosi ihana tosi-tv. Suora lähetys Yle TV1 19. lokakuuta klo 21.05 ja katsottavissa myös Yle Areenassa.

Tahdotko katsomaan lähetyksen kuvauksia paikan päälle Tampereen Työväen Teatterin Klubille? Ohjeet live-yleisölle löytyvät täältä.

Uusimmat sisällöt - Perjantain artikkelit