Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Vastuu kuuluu ikärajojen osalta vanhemmille

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Keskisuomalaisessa 15.10.2018.

Ilídio Flores kirjoittaa e-urheilusta (KSML 11.10.) ja kysyy, miksi Yle näyttää sitä.

Elektroninen urheilu eli e-urheilu on yksi aikamme ilmiöistä. Lajia seuraavat maailmalla jo miljoonat ihmiset ja Suomessa laji on noussut nuorten miesten keskuudessa kolmanneksi seuratuimmaksi urheilulajiksi.

On selvää, ettei e-urheilu ole kaikkien suosiossa, kuten eivät perinteisemmätkään urheilulajit. Haluamme kuitenkin olla mukana muutoksessa, ja tehtävämme on tuottaa sisältöjä kaikille ja erilaisista asioista kiinnostuneille suomalaisille.

Osa suosituimmista peleistä on väkivaltaisia, ja siksi varmistamme niiden esittämisen televisiossa vasta myöhään illalla.

Pelilähetysten yhteyteen lisätään myös tarvittaessa ikärajamerkintä. Televisioyhtiöt ovat sopineet yhteisesti, minkä kellonajan jälkeen eri-ikäisille luokiteltuja ohjelmia lähetetään.

Vanhempien vastuulla on huolehtia, etteivät lapset katsele heiltä kiellettyjä televisiosisältöjä. Vastuu ohjelmien ikärajojen noudattamisesta kuuluu heille.

Käsittelemme pelejä, jotka ovat suosittuja nuorten keskuudessa, mutta teemme sen vastuullisesti ja tuomme siihen erilaisia näkökulmia. Tarjontamme kilpapelaamisesta on monipuolista ja edustaa kattavasti eri pelejä.

Sasha Ikonen
toimituspäällikkö, Yle Urheilu