Hyppää pääsisältöön

Tämäkin on totta - Yle Oppimisen Instagram tarjoaa faktoja uteliaille

Tämäkin on totta -Instagram-tilin kuvia, joissa erilaisia faktoja
Tämäkin on totta -Instagram tarjoaa faktoja uteliaille Tämäkin on totta -Instagram-tilin kuvia, joissa erilaisia faktoja Kuva: Yle/Sari Veikkolainen Yle Oppiminen,Instagram

Yle Oppimisen Instagram-tili Tämäkin on totta kertoo yllättäviä faktoja ja tarjoaa uusia näkökulmia tuttuihin asioihin.

Tiesitkö esimerkiksi, että ulkoavaruuteen on vain tunnin automatka? Tai että Suomen vanhin puu on tiettävästi syntynyt 1200-luvulla?

Seuraa Yle Oppimisen Instagram-tiliä Tämäkin on totta. Voit myös kertoa Instagramissa, millaiset faktat sinua kiinnostavat.

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Avaa Instagram postaus

Kuvassa Tämäkin on totta -Instagramin logo
Kuvassa Tämäkin on totta -Instagramin logo Kuva: Yle/Saara Paasikivi Yle Oppiminen,Instagram
 • Valheenpaljastaja: Miten keskustella rokotteista kriitikon tai vastustajan kanssa?

  Rokote-epäröinti kasvaa myös Suomessa.

  Radikaaleimpien rokotevastaisten porukka on pieni, mutta hyvin äänekäs. Heidän päätään on vaikea kääntää latomalla faktoja pöytään. Rokote-epäröijien määrä on paljon suurempi, ja heidän huoliinsa on syytä suhtautua vakavasti ja empaattisesti. Näin keskustelet rokotteista läheisesi kanssa, joka epäröi niiden ottamista.

 • Oletko Valheenpaljastaja? - Testaa mediataitojasi Yle Oppimisen testissä

  Verkossa valheet leviävät kuin kulovalkea.

  Verkossa leviää totuuden lisäksi myös paljon harhaanjohtavaa informaatiota ja suoria valheita. Netissä surffaajan on oltava koko ajan hereillä, ettei jaa feikkiä ihan ajattelemattomuuttaan. Tiedon äärellä on hyvä pysähtyä. Yle Oppimisen Valheenpaljastaja-testissä pääset testaamaan mediataitojasi.

 • Valheenpaljastajan mediataitopaketti koululaisille ja opiskelijoille

  Verkossa valheet leviävät kuin kulovalkea

  Yle Oppiminen on koonnut 5.–6. luokille, 7.–9. luokille, lukioille ja ammattikouluille mediataitopaketit, joista saa 1–2 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden. Materiaalina on Valheenpaljastaja-video, jossa toimittaja-tietokirjailija Johanna Vehkoo kertoo verkossa esiintyvästä harhaanjohtamisesta ja valheista.

Media- ja digitaidot