Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Mendi Moon, joka tekee kunnianhimoista skandipoppia

Nosteessa-artisti Mendi Moon
Nosteessa-artisti Mendi Moon Kuva: Rami Bakieh Nosteessa (YleX),MENDI MOON - White Stairs

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Mendi Moon.

Mendi Moon, oikealta nimeltään Wilma Virintie, on 22-vuotias helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka tekee kunnianhimoista elektronista poppia englanniksi.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– Mendi Moon vakuuttaa kansainvälisellä skandipopillaan, jossa on raikas ja kunnianhimoinen ote. Biiseissä on massaa ja leikkisyyttä, mutta ne kuitenkin täyttävät tarttuvan pophitin kriteerit. Tuotannon trap-vivahteet, Mendi Moonin persoonallinen ääni ja toimiva kertsi vakuuttavat uudessa Lights Out -sinkussa. Välillä tuotannossa lipsutaan kikkailun puolelle, mikä voi viedä huomiota itse biisiltä. Oma tyyli on kuitenkin löytynyt ja se vakuuttaa.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Kirjoitin englanniksi tekstiä noin 12-vuotiaana, mutta aika nopeasti iski sellainen häpeä. Siihen vaikutti osittain se, etten ole muusikkoperheestä, jossa semmonen olisi ollut tavallisempaa. Myöhemmin laulunopettajani Anna Kuoppamäki järjesti oppilaille konsertin, jota varten piti tehdä oma biisi. Sain jazzahtavan maailmanparannuskappaleeni päivässä valmiiksi, ja olin kirjoittanut siihen sanat edellisenä yönä. Tuntui kuin olisin vihdoin saanut kirjoittamisen padon purettua, Mendi Moon sanoo.

Mistä artistinimesi tulee?

– Mendi Moon on kulkenut mukanani alter-egomaisena persoonana lapsesta asti. Hahmo antoi mahdollisuuden olla yhtenä päivänä merenneito ja toisena palomies. Koska kaikilla on sukunimi, niin tietysti Mendilläkin, ja olen aina rakastanut avaruutta. Haaveammattini ovat aina olleet musiikin lisäksi tähtitieteilijä ja astronautti.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

– Olen ylpeä itsestäni ja siitä, kuinka paljon olen oppinut ja kehittynyt musiikin tekemisessä. Konkreettinen juttu on, että toisen sinkkuni Midnight Hoursin lyriikkavideota on katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa Youtubessa. Vaikka numerot eivät tee kenestäkään lahjakasta tai lahjatonta, niin on ihana tietää, että musiikkiani on fiilistelty!

Miten Lights Out -kappale syntyi?

– Biisi kertoo siitä, miten ihmiset eivät ymmärrä toistensa ongelmia. Halusin purkaa elämäni ongelmia paperille, ja siten syntyi Lights Out. Kappaleeni ovat aikamoista päiväkirjaa välillä, mikä on tosi terapeuttista, muttei aina kaikkein kauneinta luettavaa.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?

– Kolmesta julkaisemastani biisistä lempparini on White Stairsin kohta: ”Surfing skies of blue, only me and you out of the clocks curse.” Se on lohduttavan kaunis ajatus kuolemasta, joka toivottavasti antaa perspektiiviä myöslänsimaiseen elämäntyyliin ja työmoraaliin.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

– Haaveenani on keikkailla maailman ympäri ja tavata inspiroivia ihmisiä. Suurin toiveeni olisi tehdä mahdollisimman paljon hyvää musiikin avulla. Toivon, että pystyisin tuomaan oman korteni kekoon tähän kauniiseen yhteiseen maailmaamme ja vaikuttaa positiivisesti kuuntelijoihin.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!