Hyppää pääsisältöön

Andy McCoy kovat piipussa

Heli Nevakare jututti huhtikuisessa Helsingissä 1995 Andy McCoyta ja tämän Live Ammo -yhtyettä, jonka tuolloin uunilämmin Building on Tradition on McCoyn toinen soololevy. Maestron suu käy sujuvasti kolmella kielellä, ja tarinaa tulee heroiininitkuissa soitetusta keikasta rahanahneeseen Mick Jaggeriin.

Haastattelu on leikkaamaton työnauha, josta on aiemmin nähty ainoastaan lyhyt ote Sata salamaa: Kaija Koo -ohjelmassa.

I had been looking for a singer for ten years I would be happy with and I ended up finding myself.― Andy McCoy sopivan laulajan löytämisestä

“It’s like a gun going off in your face”, bändin jäsen ja Andy McCoyn vaimo Angela Nicoletti avaa Andyn keksimää nimeä Live Ammo, kovat ammukset, joka haki muotoaan aikansa, ja oikean kaliiperin laulajakin löytyi lopulta McCoysta itsestään.

Lippaaseen on ladattu myös basisti Dan Lagerstedt ja Hanoi Rocksissakin pannuttanut rumpali ja Andyn "vanha frendi" Gyp Casino.

Andy muistelee toistakin vanhaa frendiä, Kaija Koota, jonka kanssa kitaramestari kertoo jammailleensa teininä. “Se oli hyvä gimma kirkuun”, McCoy suitsuttaa ja toivottaa Kaijalle kaikkea hyvää.

Sen sijaan Mötley Crüen Vince Neilille, joka toimi kuskina Hanoi Rocksin Razzlen kuolemaan johtaneessa auto-onnettomuudessa, ei lähde aivan yhtä lämpimät terveiset: “He’s a pussy.”

It was a shock that people go for cheap shit like that.― Andy McCoy teknoartistien suosiosta Euroopassa

Andy ja Angela kertovat Nevakarelle olevansa yllättyneitä teknomusiikin suosiosta Euroopassa ja pitävät playback-keikkoja riistona. Live-tilanteessa Andy takaa rock 'n' rollin yhä määräävän ja lupaa Live Ammon keikoille räjähtävän rockin lisäksi eksoottisempiakin elementtejä, kuten flamencoa.

“It’s gonna be a lot like a Madonna show”, Angela jatkaa. Andy ei allekirjoita Madonna-vertausta, mutta julistaa, että nähtävää riittää siinä missä kuultavaakin.

McCoy listaa myös huonoimman keikkansa, Hanoi Rocksin esiintymisen Glasgow’ssa, kun heroiini loppui ja vieroitusoireet iskivät. Jalat eivät kantaneet, ja keikka piti soittaa istualtaan. Kitaristi Nasty Suicidekin oli niin sairas, että oksensi kesken esiintymisen.

I’m a believer of reincarnation. I think we are here to learn karmic lessons.― Andy McCoy jälleensyntymisestä

Kun Nevakare kysyy, toimiiko Andy kuten Whitesnaken David Coverdale, joka ei kuuntele omaa musiikkiaan kotonaan, Andy vastaa, että miksi kukaan kuuntelisi Whitesnakea.

Maestro tarinoi myös kerrasta, jolloin Mick Jagger pimitti Nicky Hopkinsilta keikkapalkkioita, ja raottaa Sebastian Bachin kanssa tekeillä olevaa yhteistyöprojektia, joka sittemmin hyllytettiin. Andy kertoo Bachilla olevan niin paljon energiaa, että hengästyy pelkästään tätä katsomalla. Lisäksi laulaja taitaa Vince Neil -irvailun.

“He does the best ever piss take of Vince Neil in the world.”

Strung Out on Building on Tradition -albumilta lohkaistu single ja musiikkivideo.
Keskustele