Hyppää pääsisältöön

Andy McCoy kovat piipussa

Heli Nevakare jututti huhtikuisessa Helsingissä 1995 Andy McCoyta ja tämän Live Ammo -yhtyettä, jonka tuolloin uunilämmin Building on Tradition on McCoyn toinen soololevy. Maestron suu käy sujuvasti kolmella kielellä, ja tarinaa tulee heroiininitkuissa soitetusta keikasta rahanahneeseen Mick Jaggeriin.

Haastattelu on leikkaamaton työnauha, josta on aiemmin nähty ainoastaan lyhyt ote Sata salamaa: Kaija Koo -ohjelmassa.

I had been looking for a singer for ten years I would be happy with and I ended up finding myself.― Andy McCoy sopivan laulajan löytämisestä

“It’s like a gun going off in your face”, bändin jäsen ja Andy McCoyn vaimo Angela Nicoletti avaa Andyn keksimää nimeä Live Ammo, kovat ammukset, joka haki muotoaan aikansa, ja oikean kaliiperin laulajakin löytyi lopulta McCoysta itsestään.

Lippaaseen on ladattu myös basisti Dan Lagerstedt ja Hanoi Rocksissakin pannuttanut rumpali ja Andyn "vanha frendi" Gyp Casino.

Andy muistelee toistakin vanhaa frendiä, Kaija Koota, jonka kanssa kitaramestari kertoo jammailleensa teininä. “Se oli hyvä gimma kirkuun”, McCoy suitsuttaa ja toivottaa Kaijalle kaikkea hyvää.

Sen sijaan Mötley Crüen Vince Neilille, joka toimi kuskina Hanoi Rocksin Razzlen kuolemaan johtaneessa auto-onnettomuudessa, ei lähde aivan yhtä lämpimät terveiset: “He’s a pussy.”

It was a shock that people go for cheap shit like that.― Andy McCoy teknoartistien suosiosta Euroopassa

Andy ja Angela kertovat Nevakarelle olevansa yllättyneitä teknomusiikin suosiosta Euroopassa ja pitävät playback-keikkoja riistona. Live-tilanteessa Andy takaa rock 'n' rollin yhä määräävän ja lupaa Live Ammon keikoille räjähtävän rockin lisäksi eksoottisempiakin elementtejä, kuten flamencoa.

“It’s gonna be a lot like a Madonna show”, Angela jatkaa. Andy ei allekirjoita Madonna-vertausta, mutta julistaa, että nähtävää riittää siinä missä kuultavaakin.

McCoy listaa myös huonoimman keikkansa, Hanoi Rocksin esiintymisen Glasgow’ssa, kun heroiini loppui ja vieroitusoireet iskivät. Jalat eivät kantaneet, ja keikka piti soittaa istualtaan. Kitaristi Nasty Suicidekin oli niin sairas, että oksensi kesken esiintymisen.

I’m a believer of reincarnation. I think we are here to learn karmic lessons.― Andy McCoy jälleensyntymisestä

Kun Nevakare kysyy, toimiiko Andy kuten Whitesnaken David Coverdale, joka ei kuuntele omaa musiikkiaan kotonaan, Andy vastaa, että miksi kukaan kuuntelisi Whitesnakea.

Maestro tarinoi myös kerrasta, jolloin Mick Jagger pimitti Nicky Hopkinsilta keikkapalkkioita, ja raottaa Sebastian Bachin kanssa tekeillä olevaa yhteistyöprojektia, joka sittemmin hyllytettiin. Andy kertoo Bachilla olevan niin paljon energiaa, että hengästyy pelkästään tätä katsomalla. Lisäksi laulaja taitaa Vince Neil -irvailun.

“He does the best ever piss take of Vince Neil in the world.”

Strung Out on Building on Tradition -albumilta lohkaistu single ja musiikkivideo.
Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto