Hyppää pääsisältöön

Paperitarinoiden paperisankarit pulmien parissa

Pikku Kakkonen: Paperitarinoita
Pikku Kakkonen: Paperitarinoita Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,paperitarinoita

Anselmi-hirvi ja Kop-kop -tikka ovat Paperimaassa asuvat paperiset ystävykset. He ratkovat joka jaksossa ongelman tai arvoituksen joko kotimetsässään naapureitaan auttaen tai sen ulkopuolelle matkaten.

Paperimaassa sana "paperruttava" tarkoittaa erityisen hyvää. Ja kun joku saa päähänsä "paperruttavan ajatuksen" paperikielellä, tarkoittaa se, että ajatus on niin mainio, ettei parempaa ole kuultu. Hätäisemmän tikan ajatukset eivät aina luista, kun eteen tulee pulma vaan tarvitaan harkitsevampaa hirveä apuun. Aina, kun Anselmin täytyy ajatella ankarasti, se ryhtyy soittamaan kontrabassoa ja kuinka ollakaan, ratkaisu löytyy.

Kop-kop on energinen ja rytmitajuinen tikka. Anselmi on järkevä ja sivistynyt, mutta hiukan kömpelö hirvi. Luoviin seikkailuihinsa päätyvän parivaljakon seurassa on usein Pupukissa, joka osaa nimensä mukaisesti muuntua joko kissaksi tai pupuksi.

Paperimaassa kaikki on tehty pahvista, kartongista tai paperista. Kaikissa jaksoissa on mukana juoneen liittyvä uusi askarteluohje, esim. hyrrä, lentokone tai paperihattu. Tarvikkeiksi riittää sakset, liima, paperi, pahvi tai muu yksinkertainen tarpeisto.

Sarja on suunnattu 4-9-vuotiaille. Venäläisessä animaatiosarjassa on 78 jaksoa ja yhden jakson kesto on noin viisi minuuttia.

Pikku Kakkosen asiasanat: animaatio
Pikku Kakkosen asiasanat: animaatio Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: uudet taidot
Asiasana: uudet taidot Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: mielikuvitus
Asiasana: mielikuvitus asiasanat,Pikku Kakkonen

muokattu 18.12. Lisätty tekstiä

Lisää ohjelmasta

 • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

  Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

  Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.

 • Pikku Kakkosen radio-ohjelmat

  Areenassa on suuri määrä audioita lapsille.

  Pikku Kakkonen julkaisi ensimmäisen Pikku Kakkosen radio -jakson keväällä 2015 ja siitä eteenpäin on pyritty julkaisemaan säännöllisesti viikottain uutta audiomateriaalia Areenaan. Ohjelmat ovat kuultavissa Areenassa ja Lasten Areenassa.

 • Pikku Kakkosessa Pyöräillään!

  Pyöräilyä opitaan leikin avulla.

  Pyöräillään-sarjassa opetellaan leikin avulla taitoja, joita tarvitaan turvalliseen pyöräilyyn.