Hyppää pääsisältöön

Paperitarinoiden paperisankarit pulmien parissa

Pikku Kakkonen: Paperitarinoita
Pikku Kakkonen: Paperitarinoita Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,paperitarinoita

Anselmi-hirvi ja Kop-kop -tikka ovat Paperimaassa asuvat paperiset ystävykset. He ratkovat joka jaksossa ongelman tai arvoituksen joko kotimetsässään naapureitaan auttaen tai sen ulkopuolelle matkaten.

Paperimaassa sana "paperruttava" tarkoittaa erityisen hyvää. Ja kun joku saa päähänsä "paperruttavan ajatuksen" paperikielellä, tarkoittaa se, että ajatus on niin mainio, ettei parempaa ole kuultu. Hätäisemmän tikan ajatukset eivät aina luista, kun eteen tulee pulma vaan tarvitaan harkitsevampaa hirveä apuun. Aina, kun Anselmin täytyy ajatella ankarasti, se ryhtyy soittamaan kontrabassoa ja kuinka ollakaan, ratkaisu löytyy.

Kop-kop on energinen ja rytmitajuinen tikka. Anselmi on järkevä ja sivistynyt, mutta hiukan kömpelö hirvi. Luoviin seikkailuihinsa päätyvän parivaljakon seurassa on usein Pupukissa, joka osaa nimensä mukaisesti muuntua joko kissaksi tai pupuksi.

Paperimaassa kaikki on tehty pahvista, kartongista tai paperista. Kaikissa jaksoissa on mukana juoneen liittyvä uusi askarteluohje, esim. hyrrä, lentokone tai paperihattu. Tarvikkeiksi riittää sakset, liima, paperi, pahvi tai muu yksinkertainen tarpeisto.

Sarja on suunnattu 4-9-vuotiaille. Venäläisessä animaatiosarjassa on 78 jaksoa ja yhden jakson kesto on noin viisi minuuttia.

Pikku Kakkosen asiasanat: animaatio
Pikku Kakkosen asiasanat: animaatio Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: uudet taidot
Asiasana: uudet taidot Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: mielikuvitus
Asiasana: mielikuvitus asiasanat,Pikku Kakkonen

muokattu 18.12. Lisätty tekstiä

Lisää ohjelmasta

 • Joulukalenteri: Tonttuakatemia

  Uusi joulukalenteri alkaa 1.12.

  Vuoden 2019 Ylen joulukalenteri Tonttuakatemia kertoo maailman arvostetuimmasta ja pöhköimmästä tonttukoulusta, jonka uusien tonttukokelaiden joukkoon päätyy vahingossa myös peikko.

 • Pikku Kakkosen 10 nopeaa jouluyllätystä

  Poimi ideoita nopeasti toteutettaviin yllätyksiin.

  Poimi Pikku Kakkosen askartelutiimin suunnittelemat, nopeasti toteutettavat ideat ilahduttamaan omaa joulun odotusta. Monet pienistä jouluyllätyksistä sopivat myös lahjoiksi tärkeille ihmisille.

 • Lukivalmiudet johtavat kohti koulutietä

  Ympäristön tuellakin on merkitys lukuvalmiuden kehitykseen.

  Ennen kouluikää lapsille kehittyy monenlaisia taitoja. Lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisia taitoja kutsutaan lukivalmiuksiksi. Varhaisella kielellisellä vuorovaikutuksella ja ympäristön tuella on merkitystä lukemisen valmiuksien kehittymiseen.