Hyppää pääsisältöön

Yle Kioskin Jaakko Kesosta Vuoden tekijä! Suomen parhaat lyhytvideot on palkittu

Shortland-gaalan voittajia
Shortland-gaalan voittajia Kuva: Juuli Aschan voittajat,ryhmäkuvat,video,media-ala

Shortland-lyhytvideogaalassa palkittiin kunnianhimoisia videontekijöitä. Palkittujen joukossa oli tunnettuja ammattilaisia, kuten Vuoden sarjasta palkittu Pirjo Heikkilä sekä nousevia kykyjä, kuten Vuoden puhkaisusta palkitut Noa Korhonen ja Onni Aflatuni.

Shortland-gaalassa palkittiin keskiviikkona videontekijöitä seitsemässä kategoriassa. Kisassa oli mukana 105 videota, joista digivaikuttajista koostuva tuomaristo valitsi parhaat.

Vuoden tekijänä palkittiin Yle Kioskin toimittaja Jaakko Keso, joka on tuomariston mukaan onnistunut tuomaan journalismin lähelle parikymppistä katsojaa ja hurmaamaan rohkeudellaan.

Vuoden sarjana palkittiin Yle Areenassakin valtavaan suosioon noussut Pirjo (Aito Media). Koomikko Pirjo Heikkilän tähdittämää sketsisarjaa tuomaristo piti “hirveän kamalan hauskana”.

Vuoden puhkaisuna palkittiin Noa Korhosen ja Onni Aflatunin DIY Eläintreffit (Gutsy Go), jossa tarjotaan konkreettinen idea maailman muuttamiseen. Vuoden kylmikset -kategorian voitti tubettaja Sita Salmisen Rakastathan sun vartaloa? -video. Videolla kerrotaan tuomariston mukaan tärkeä viesti lämpimästi tsempaten.

Yleisöpalkinnon voitti YleX:n ja Yle Kioskin juontajien tekemä sarja Viki, Köpi ja Henkka – tieteen armoilla (ITV).

Shortland-gaala järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tavoitteena oli nostaa esiin kotimaisia, kaikenikäisiä videontekijöitä.

“Koska mediankäyttö on muuttunut ja pirstaloitunut, tarvitaan vahvempaa sisällöntuotantoa myös lyhyempiin hetkiin. Yle haluaa tukea tätä sisällöntuotantoa ja sen monipuolistamista verkon eri alustoille. Lyhytvideoiden tekijöiden on aika saada ansaitsemansa arvostus ja näkyvyys”, kilpailun vastaava tuottaja Tanja Iikkanen Yleltä toteaa.

Shortland saa jatkoa ensi vuonna, jolloin on tarkoitus etsiä lisää yhteistyökumppaneita. Tänä vuonna gaala järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaalla osana median, taiteen ja kulttuurin LIFT-tapahtumaa.

Shortland-gaalan voittajat:

Vuoden häiriö: Voiko kaiken kaupallistaa? Timo Korpi

Vuoden puhkaisu: DIY Eläintreffit. Noa Korhonen, Onni Aflatuni (Gutsy Go)
Kunniamaininta: Mitä Incel on? Jaakko Keso, Yle Kioski

Vuoden kylmikset: Rakastathan sun vartaloa? Sita Salminen
Kunniamaininta: Kuinka iso maailmankaikkeus on? Jussi Nygren

Vuoden sarja: Pirjo. Pirjo Heikkilä (Aito Media)

Vuoden nauru: Katukoomikko. Pietari Vihula

Vuoden tekijä: Jaakko Keso

Vuoden yleisöpalkinto: Viki, Köpi, Henkka – tieteen armoilla (ITV)