Hyppää pääsisältöön

Ylen Donna-sarja palkittiin Cannesissa

Donna (Alina Tomnikov) pitää kadulla ojennetussa kädessään puhelinta itseään päin. Taustalla kerrostalot.
Donna (Alina Tomnikov) pitää kadulla ojennetussa kädessään puhelinta itseään päin. Taustalla kerrostalot. Alina Tomnikov,yle draama

Ylen draamakomediasarja Donna (eng. Blind Donna) voitti 16.10. MipCom Diversity Awards kilpailun Cannesissa.

Tuomaristo kiitteli vaikean aiheen käsittelyä komedian keinoin sekä sarjan monimuotoista päähenkilöä.

Donna (Alina Tomnikov) on suorasukainen, romanttinen komediasarja, jonka päähenkilö on 27-vuotias sokea nainen. Rämäpäinen Donna etsii rakkautta ja seikkailee ihmissuhteissa: hänelle jokaiset treffit ovat sokkotreffejä.

“Ajassamme visuaalisuus on jopa ylikorostunutta, joten toivoin sarjan herättävän meitä pohtimaan omia arvottamisiamme”, sanoo sarjan Ylelle tilannut Tuire Lindström. “Tarina rakkaudesta on universaali, mutta Donnassa viehätti mahdollisuus katsoa maailmaa ja ihmisiä toisin – ilman visuaalista kontaktia.”

“On upeaa, että suomalainen sarja huomioidaan tällaisella palkinnolla. Palkinto muistuttaa, miten suuri valta ja vastuu meillä tekijöillä on siitä, minkälaisia ihmiskuvia televisiossa esitetään, sanoo sarjan tuottaja Liisa Akimof Production Housesta. “Donna onnistui rikkomaan stereotypioita.“

Donna on julkaistu Yle Areenassa myös kuvailutulkattuna. Kuvailutulkkaus on visuaalisen kuvan muuttamista puhutuksi kieleksi.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala ja kuvannut Joonas Pulkkanen. Rooleissa nähdään mm. Alina Tomnikov, Essi Hellén, Miina Penttinen, Rami Rusinen, Sari Siikander, Anna-Leena Sipilä, Celso de la Molina, Eero Herranen.

Tätä tiedotetta on korjattu 17.10.2018 klo 12.17. Toisen käsikirjoittajan ja kuvaajan nimi on korjattu.