Hyppää pääsisältöön

Areenan ohjeet kertovat ongelmatilanteista

Kuvassa mummo makaa sohvalla ja katsoo ohjelmaa tabletilla
Kuvassa mummo makaa sohvalla ja katsoo ohjelmaa tabletilla Kuva: Ilmari Fabritius Nettiä ikä kaikki,vanhuus,Tekniikka,iPad,Yle Areena

Areenan ohjesivustolle on avattu uusi näkymä, joka kertoo Areenan vikatilanteista ja niiden korjauksista.

Areenan ohjeiden Tiedetyt ongelmat -listassa kerrotaan ongelmista, joita Areenan käytössä tällä hetkellä on.

Nostamme ongelman listalle, kun olemme siitä tietoisia ja olemme saaneet sen toistettua. Ongelmien toistaminen on ratkaisun edellytys; tämän vuoksi listaamme vain sellaiset ongelmat, jotka pystymme itse testaamalla todentamaan. Pyrimme kuvaamaan ongelman mahdollisimman tarkasti ja jos mahdollista, kerromme miten ongelman pystyy kiertämään tai ratkaisemaan itse.

Kun olemme korjanneet ongelman, kerromme ratkaisusta ja muutamme ongelman tilan ratkaistuksi. Joissakin tapauksissa ratkaisu saattaa edellyttää käyttäjältä esimerkiksi uuden sovellusversion asentamista tai asetusten muuttamista.

Ohjesivusto löytyy Areenan selainpalvelun ylävalikosta ja Areenan mobiilisovellusten valikosta. Voit kertoa kohtaamastasi ongelmasta Areenassa palautelomakkeella osoitteessa https://palaute.yle.fi/

 • Nähdäänkö Areenassa Histamiini, Miitta-täti, Olga P. Postinen vai Neponen? Äänestä joulukalenteria!

  Äänestysaikaa on 19.–26. marraskuuta.

  Kuka on nostalgisen joulukalenterin tähti tänä vuonna? Onko se Histamiini, Miitta-täti, Olga P. Postinen vai Neponen? Tutustu ohjelmiin ja äänestä, mikä toivottu joulukalenteri julkaistaan Areenassa 1. joulukuuta! Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980 Histamiinin ja tallitonttu Rämäkän luo tupsahtaa noitaneiti Anelma Unelma. Tallissa tapahtuu kummallisia asioita.

 • Areenan kenties kasarein tapaus on Mummo

  Mummo-sarja nyt Areenassa.

  Mummo-sarjassa Annan rakas ystävä on mummi. Tämä mummi ei vain leivo pullaa tai kudo sukkaa, vaan hakkeroi pankkiin ja varastaa rahaa, maalaa graffiteja sekä eläytyy koiraksi niin vahvasti, että perhe unohtaa, että mummi on mummi. Mummo-sarja on nyt vuoden verran katsottavissa ja se on kenties eniten 1980-luvun loppua huokuva ohjelma, mitä Areenasta löytyy.

 • Muutoksia Areenan audiosisältöjen RSS-syötteissä

  Audiojaksot näyttäytyvät uusina podcast-sovelluksissa.

  Radion julkaisualustan muutos muuttaa myös Areenan RSS-syötteitä. Radion tallennesisältöjä ollaan parhaillaan siirtämässä uudelle suoratoistoalustalle, jossa Areenan videosisällöt ovat jo jonkin aikaa majailleet. Tällä hetkellä sisällöistä on siirretty vajaa viidennes. Siirron yhteydessä kunkin sisällön yksilöivä sisältö-ID muuttuu.

 • Arki on niin hassua, siksi tehtiin Kätevä emäntä – neljä kautta nyt Areenassa

  Kätevän emännän neljä kautta nyt Areenassa.

  Vaikka Kätevä emäntä oli ensimmäisiä pääasiassa naisten tekemiä sketsisarjoja, ei sen huumori ollut miesvastaista, muistuttaa tuottaja Sirpa Bertling. Päinvastoin, piikin saivat usein tuntea naiset itse. Monesta hahmosta, kuten toimiston Raijasta, tuli niin suosittu, että näyttelijä Minna Kivelä esittää erikoista hahmoa yhä edelleen.