Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen Game Jamien pelit ja pelihahmot

Pikku Kakkosen Game Jam: lapset testaavat
Pikku Kakkosen Game Jam: lapset testaavat Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen Game Jameilla suunniteltiin ja toteutettiin yhteensä kuusi erilaista peliä. Lähtökohtana pelien suunnittelulle toimivat lasten piirtämät pelihahmot. Osa pelihahmoista päätyi lähes sellaisenaan peliin, osa puolestaan toimi inspiraation lähteenä.

Krokoralli

Krokorallissa pelaaja pääsee ajamaan rallia krokoautolla, joka muistuttaa erehdyttävästi 8-vuotiaan Martin piirtämää Rousku-krokotiilia. Ympäri maailmaa kulkevan rallimatkan varrelta voi ottaa kyytiin monia hauskoja matkustajia, vaikkapa Örrimöykyn (Eeva 7v), Raitahain (Altti 6v) tai Elsa-yksisarvisen (Adele 6v).

Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,pikku kakkonen game jamit
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

ScoopiScoopi

Pelin idea on lähtöisin 11-vuotiaan Suvin piirtämästä pelihahmosta ja tämän lemmikistä. Anni-Banni-hahmo ja ScoopiScoopi-niminen lemmikki tykkäävät retkeillä yhdessä, mutta ScoopiScoopi karkailee ja yrittää piilotella mahdollisimman hyvin emännältään. Niinpä pelissä pelaaja pääsee leikkimään piilosta ScoopiScoopin ja tämän kavereiden kanssa puistossa. Piiloleikistä saa myös tarroja, joilla voi koristella puistoa.

Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Masa Myyrä ja Herra Hakku

7-vuotias Kaarle piirsi pelihahmokseen Masa Myyrän ja tämän lemmikiksi Herra Hakun. Nämä kaverukset heräsivät eloon Masa Myyrä ja Herra Hakku -pelissä. Pelaajan ohjaamana Masa hakkuineen syöksähtää suoraa päätä maan alle. Tavoitteena on kerätä timantteja, saada niillä lisää peliaikaa ja päästä mahdollisimman syvälle.

Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Vedä hatusta

Vedä hatusta on useamman pienen pelin yhdistelmä, jonka sirkusmaisessa ympäristössä 5-vuotiaan Ellan Taikuri vetää yhdessä pelaajan kanssa pelejä hatuista. Yhdessä minipelissä keskiössä ovat Joseyn (6 v) Chilipää ja lasersäteet, toisessa koira, luut ja trampoliinipomput Iisakin (6 v) ajatusten mukaan. Myös Veeran (6 v), Taimin (7 v) ja Amandan (6 v) ajatuksia ja hahmoja on käytetty pelissä.

Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Poks Poks!

Poks Poks! -peli oli Game Jamien ainoa XBox Kinect -peli. 8-vuotiaan Joonan Urho Master Mato pääsi pelin keskiöön ja pelaajan tehtävä on poksautella omilla, tai siis Urhon käsillä, saippuakuplia. Ajatus kuplista löytyi 4-vuotiaan Suvin värikkäästä piirroksesta.

Pikku Kakkosen Game Jam: piirros
Pikku Kakkosen Game Jam: piirros Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Marionetta

Marionetta-pelissä pelaaja pääsee hyppyyttämään ihanaa prinsessamarionetti-nukkea.

Lisää Pikku Kakkosen Game Jamien peleistä.

 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.