Hyppää pääsisältöön

Kuuntelijaklubi kokoaa yhteen parhaimmat ja mielenkiintoisimmat podcastit meiltä ja maailmalta

Graafisesti toteutettu kuva, jossa kädet pitävät kuulokkeita ja kuulokkeiden korvaosissa makaa molemmissa yksi ihminen ja kaksi keinuu kuulokkeiden yläosasta.
Kuuntelijaklubi on paikka kaikille äänisisältöjen rakastajille. Graafisesti toteutettu kuva, jossa kädet pitävät kuulokkeita ja kuulokkeiden korvaosissa makaa molemmissa yksi ihminen ja kaksi keinuu kuulokkeiden yläosasta. Kuva: Yle podcast,audio,Kuuntelijaklubi

Facebookissa toimivassa ryhmässä podcastien ja äänisisältöjen kuuntelijat pääsevät keskustelemaan ja jakamaan vinkkejään intohimoisessa ja turvallisessa, hyvän keskustelukulttuurin ympäristössä.

– Yksi päivä tein lasagnea kotona ja kuuntelin samalla New York Timesin The Daily -podcastia, jossa kerrottiin Harvey-myrskystä yhden perheen tarinan kautta. Juustokastike paloi melkein pohjaan, kun itkin sitä kuunnellessani, Sanna Jussila kertoo.

Lasagnen laiton jälkeen hän linkkasi suosituksen Kuuntelijaklubiin, jossa Jussila toimii ”klubiemäntänä”. Kyseessä on Facebookiin perustettu, audiosisältöihin ja podcasteihin keskittyvä ryhmä, joka on kolmessa viikossa kasvanut jo yli tuhathenkiseksi yhteisöksi.

– Kuuntelijaklubista on tullut Suomen suurin Facebookissa toimiva, suomenkielinen äänisisältöihin erikoistunut ryhmä, ja se kasvaa koko ajan voimakkaasti, Jussila sanoo.

Jussilan tehtävänä on pitää huolta siitä, että Kuuntelijaklubissa podcastien ja audion rakastajat pääsevät jakamaan vinkkejään ja keskustelemaan sisällöistä turvallisessa, hyvässä keskusteluilmapiirissä.

Lisäksi hän kuratoi sisältöä, eli etsii jaettavaksi hyviä ja mielenkiintoisia sisältöjä ja vinkkilistoja.

Tämä on paikka niille, jotka rakastavat hyviä äänisisältöjä ja haluavat päästä jakamaan kokemuksiaan muiden kanssa.

Kuuntelijaklubi on Ylen audiotoimituksen perustama ryhmä, mutta sen sisältö ja keskustelu eivät rajoitu vain Ylen omaan tarjontaan: Jussilan tavoitteena on luoda mediarajat ylittävä ryhmä, audionkuluttajien kokoontumispaikka, jossa on tarjolla parhaat vinkit ja mielenkiintoisimmat keskustelut.

Jussila itse on paitsi Ylen audiotoimituksen työntekijä ja monille tuttu radioääni, myös hyvin intohimoinen audiosisältöjen kuluttaja.

– Jokainen meidän jakamamme sisältö on kuunneltu ja tarkkaan harkittu, en tee ryhmään sellaisia suosituksia, joita en itse ole kuunnellut. Klubilaiset voivat jakaa ryhmään myös omia vinkkejään, Jussila sanoo.

Ryhmä toimii Facebookissa suljettuna ryhmänä, mutta kuka tahansa voi pyytää pääsyä siihen. Ryhmästä voidaan kuitenkin myös poistaa, jos hyvän keskustelukulttuurin tavat eivät ole hallussa.

– Tämä on paikka niille, jotka rakastavat hyviä äänisisältöjä ja haluavat päästä jakamaan kokemuksiaan muiden kanssa. Halusimme tehdä tästä suljetun ryhmän nimenomaan siksi, että keskusteluympäristö pysyy turvallisena eikä tarvitse pelätä, millaisen kommenttimyrskyn oma postaus saa, Jussila sanoo.

Kuuntelijaklubin löydät täältä!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua