Hyppää pääsisältöön

L7: Pretend We're Dead kertoo legendaarisen feministigrungepunk-bändin tarinan

Tyttöbändi L7 poseeraa lavalla. Kuva dokumentista L7: Pretend We're Dead.
Tyttöbändi L7 poseeraa lavalla. Kuva dokumentista L7: Pretend We're Dead. L7,musiikki,naislaulajat,Tyttöbändit ja naisartistit,teeman rockdokumentit

"When we pretend that we're dead
They can't hear a word we've said!"

L7: Pretend We're Dead on energinen dokumenttielokuva amerikkalaisen rockin feministisistä pioneereista, karismaattisesta grunge-punk-hevibändistä nimeltä L7.

Vuonna 1985 Los Angelesissa perustettu, Seattlen grungepiireistä kodin löytänyt L7 oli yhtä kuin Donita Sparks, Suzi Gardner, Jennifer Finch ja Dee Plakas. Bändin suurin hitti oli dokumentillekin nimensä antanut Pretend We're Dead, yhdistelmä tarttuvaa poppia ja raskasta rockia, "bubblegrungea".

Neljän aggressiivista rockia soittavan naisen bändi ei pitänyt nais- ja tyttöleimoista, mutta – tai juuri siksi – heistä tuli monen tulevan musiikintekijänaisen esikuvia. He eivät kumarrelleet ketään, he soittivat ja näyttivät mitä ja miltä halusivat.

1990-luvun ensimmäinen puolisko oli L7:n kulta-aikaa. Maailmankiertueita, julkisuutta, ihailua, kohukeikkoja, bailausta. Sitten ajat muuttuivat. Jennifer Finch jätti bändin. Sitten jätti levy-yhtiö. Kun toinen perustajajäsen Suzi Gardner lähti, L7 lopetti toimintansa vuosituhannen vaihteessa.

Dokumentti L7: Pretend We’re Dead ei kuitenkaan pääty vuoteen 2001. Viidentoista vuoden hiljaiselon jälkeen L7 palasi keikkailemaan vuonna 2015. Uusi albumi on luvassa ensi keväänä.

Sarah Pricen ohjaama musiikkidokumentti on tehty yhtyeen eetokseen sopivasti joukkorahoituskampanjan avulla. Se valmistui vuonna 2017. Suomen-ensiesitys on Teemalla 20.10. klo 20. Areenassa dokumentti on katsottavissa kuukauden ajan.

Pretend We’re Dead oli hevimpää kuin The Runaways, punkimpaa kuin Babes In Toyland, grungempaa kuin The Hole ja vähemmän julistavaa kuin Bikini Kill. Lisäksi biisi löi litsarilla kasvoihin kaikkia niitä, jotka seurasivat sokeasti L7:n jalanjäljissä vailla omaa ääntä tai visiota."― Mervi Vuorela Nuorgamin Popklassikot-sarjassa (2012)
Rockyhtye L7
Rockyhtye L7 Kuva: Rob Sheridan L7,teeman musiikki

Yhtyeen kotisivu.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa