Hyppää pääsisältöön

Testaa, kuka häröläläisistä olet – Uutuuskomedia Härölä on humoristinen läpileikkaus suomalaiseen naapurielämään

Härölä-sarjan päähenkilöt nojaavat toisiinsa ja hymyilevät kameralle. Kuvaan lisätty grafiikkaa ja sarjan nimi Härölä.
Abdi, Ellu, Janica ja Marko asuvat Härölässä naapureina ja ajautuvat toiminnallaan koomisiin tilanteisiin. Erotatko sinä kevätpashminan ja kushminan toisistaan? Härölä-sarjan päähenkilöt nojaavat toisiinsa ja hymyilevät kameralle. Kuvaan lisätty grafiikkaa ja sarjan nimi Härölä. Kuva: ITV Pilvi Hämäläinen,Anna-Riikka Rajanen,Härölä

Kyylä, tuppautuja, haisuli, morottaja, vitsailija – taloyhtiöissä ja naapureina on aina monenlaista väkeä ja niin on Härölässäkin. Uudessa komediasarjassa Härölässä kaikki ovat samalla pihalla yhtä pihalla, ja joukkoon mahtuu hissukkaa, häiritsijää ja maailmanpelastajaa. Vastaa häröläläishengellä luotuihin kysymyksiin asumisesta, kierrättämisestä ja juhlien järjestämisestä ja tiedät, ketä sarjan hahmoista muistutat eniten!

Testaa huumoripitoisella testillä, kenen häröläläisen saappaisiin mahdut parhaiten! Tulos on myös häröläläistä hauskanpitoa, ja se kertoo sinusta niin ihmisenä kuin naapurinakin. Pääset samalla uppoutumaan Härölä-hahmojen sielunmaisemaan.

Kerro:

Millaiset välit teillä on naapureiden kanssa?

Millaiset palvelut asuinalueellasi on?

Osallistutko taloyhtiön toimintaan?

Miten pidät yhteyttä naapureihisi? Onko some käytössä?

Miten suhtaudut taloyhtiössäsi roskien lajitteluun ja kierrättämiseen?

Naapurisi pitää autoaan toistuvasti taloyhtiön ainoalla vieraspaikalla. Miten reagoit?

Pidät kotonasi juhlat. Miten huomioit naapurisi?

Kun olet saanut tuloksesi testistä, voit siirtyä ihastelemaan sieluntoveriasi Härölässä! Uutuuskomedia Härölä tutkii suomalaista yhteiskuntaa yhden kerrostalon ja asuinalueen kautta. Härölä on sitcomia ja sketsiä yhdistelevä viihdesarja, jossa näyttelijät tekevät useamman roolin. Päähenkilöinä tarinaa kuljettavat temperanmenttinen "Live Love Laugh" Janica (Pilvi Hämäläinen) ja yltiöystävällinen miehensä Marko (Jussi Puhakka) sekä ympäristöystävälliset kuksijat Ellu (Anna-Riikka Rajanen) ja Abdi (Matti Leino). Nämä pariskunnat viettävät naapureista eniten aikaa yhdessä esimerkiksi saunoen ja etsien ratkaisuja Janican keksimiin kohtalokkaisiin ideoihin. Mihin tarvitaan esimerkiksi valemarkoa tai venäläistä voimistelunopettajaa?

Lyhyet jaksot muodostuvat selkeän juonenkuljetuksen sijasta toistuvista elementeistä, kuten taloyhtiössä toimivista Kirjakerhosta, a cappella-kuorosta, ohikulkijoille väkisin vitsejä kertovasta talonmiehestä, epävarmoista teineistä ja työttömistä ystävyksistä, joista toisen jutut eskaloituvat pahasti. Vai miksi sinun mielestäsi ei kannata vastata puhelimeen? Kaikki hahmot asuvat samassa kerrostalossa ja elävät omaa supermarket-unelmaansa keskellä suomalaista arkea. Koko Suomi yhdellä pihalla – kaikki yhtä pihalla. Menee tosin varmasti monella muullakin kevätpashminat ja kushminat sekaisin.

Sarja kokonaan Areenassa 22.10.2018 ja Yle TV2 maanantaisin klo 21 22.10.2018 lähtien.

Sarjassa esiintyy useassa roolissa myös Pihla Maalismaa, Pia Andersson, Ulla Virtanen, Teemu Aromaa, Misa Palander ja nähdään jaksoissa myös Ressu Redford sekä Elias kaskinen.

Testin laatinut Inka Hannonen/Yle ja Essi Pouttu/ITV

Keskustele