Hyppää pääsisältöön

Away – uutuusreality vie sinne, missä sinäkin haluaisit olla

Kiinnostaisiko elämä Balilla, mutta et vielä pääse hyppäämään koneeseen? Tai, Bali-elämä ei houkuttele, mutta haluat tietää, miksi kaikki haluavat sinne? Hyvä. Meillä on sarja sinulle.

Away seuraa Ayun, Tiiun, Katin ja Jepen Bali-elämää seitsemän viikon ajan. Kyseessä on ainutlaatuinen reaaliaikainen realityuutuus, koska jaksot päätyvät Balilta Areenaan vain muutaman päivän viiveellä.

Awayn nuoret aikuiset lähtivät jokainen ohjelmaan mukaan hieman eri syistä. Saarelle henkistymään tullut Tiiu haluaa inspiroida katsojia etsimään itseään ja löytämään tasapainoa elämään. Rennosti elämään suhtautuva, entinen ammattilumilautailija Jeppe, olisi muutenkin viettänyt syksynsä Balilla, niin miksei sitä voisi samalla yhtä ohjelmaakin kuvata.

Surffityttö Kati puolestaan haluaa ohjelman avulla näyttää läheisilleen, millaista hänen elämänsä Balilla oikeasti on. Puoliksi suomalainen ja puoliksi balilainen Ayu koki melkein velvollisuudekseen lähteä mukaan ohjelmaan.

– Uskon, että syntyperäni vuoksi voin tuoda ohjelmaan uusia puolia tästä saaresta. Ettei koko homma menisi pelkäksi surffaamiseksi.

Balilla ei tarvitse miettiä tulevaa

Intuitiolla elävä 25-vuotias Tiiu nauttii saarella siitä, ettei kukaan utele, missä hän viikon tai kahden kuluttua majailee. Kaikki keskittyvät hetkeen. Myös Kati nauttii hetkessä elämisestä.

– Täällä on ihan ok kuunnella itseään ja toimia juuri sen hetken fiiliksen mukaan. Tulevaa ei tarvitse miettiä. Suomessa sen sijaan kaikki kysyvät, milloin aiot asettua, ja mitä aiot tehdä tulevaisuudessa.

Edellä mainittuun kysymykseen 28-vuotiaalla Katilla on valmis vastaus.

– Jatkan tätä niin kauan, kuin minusta itsestäni tuntuu hyvältä.

Vaikka Balin vapaus kiehtoo myös Ayua, nainen haaveilee samaan aikaan perheestä. Puolison löytäminen Jumalten saarelta on kuitenkin astetta vaikeampi rasti. Suurin osa ihmisistä tulee nimittäin saarelle pitämään hauskaa, ei perustamaan perhettä. Ayu on kuitenkin jo edennyt projektissaan.

– Olen edistänyt asiaa niin, että latasin juuri Tinderin. Täytän kuukauden päästä 31 vuotta. Pelkkä deittailu ei enää kiinnostaa, ja siksi vältän treffejä turistien kanssa.

Ayun sinkkuelämää ja muiden Away-tyyppien seikkailuja pääset seuraamaan Areenasta 29.10. alkaen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua