Hyppää pääsisältöön

Ella Kanninen juontaa Linnan juhlia – ”Odotan tuskaa, hikeä, iloa ja onnen kyyneliä”

Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen ja Sami Sykkö katsovat kameraan juhlavaatteissa.
Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen ja Sami Sykkö juontavat Linnan juhlia. Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen ja Sami Sykkö katsovat kameraan juhlavaatteissa. Kuva: Ilmari Fabritius Linnan juhlat,Suomen itsenäisyyspäivä,Ella Kanninen,Jussi-Pekka Rantanen,Sami Sykkö,Linnan juhlat 2018

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Ylen kanavilla jälleen kattavalla lähetyspaketilla.

Ylen tv-uutisista tuttu uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantanen saa itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin uuden selostajaparin, kun juhlien arvokasta ja iloista tunnelmaa koteihin välittää Rantasen parina useista Ylen tv-ohjelmista tuttu Ella Kanninen.

– Kun tuottaja kysyi minua mukaan, en epäröinyt hetkeäkään. On ilo ja kunnia päästä mukaan tekemään vuoden katsotuinta tv-ohjelmaa. Juhla on vuoden kohokohta hyvin monille, ja se näkyy ilona juhlijoiden kasvoilla, Kanninen sanoo.

Rantasen ja Kannisen lisäksi juhlia analysoivat politiikan toimittaja Ari Hakahuhta ja pukuasiantuntija Sami Sykkö.

Kanninen arvelee, että edellisenä yönä uni tuskin tulee. Vuoden katsotuimman tv-ohjelman juontaminen kun jännittää myös kokenutta konkaria. Kanninen odottaa illalta erityisesti iloista, vapautunutta juhlintaa ja pukuloista – sekä kiireistä aikaa itselleen.

– Ihmiset haluavat, että me juontajat tunnistamme mahdollisimman monta vierasta. Olen kuullut juhlat monta monituista kertaa juontaneelta ystävältäni Piia Pasaselta, että työtehtävä on paitsi hauska myös haastava ja sisältää sopivasti stressitekijöitä. Ohjelman ja työtehtävän rytmi on erilainen kuin missään tähänastisesta työssäni eikä lähetystä voi oikein harjoitella. Odotan siis tuskaa, hikeä ja toivottavasti ilon kyyneleitä monituntisen lähetyksen jälkeen, Kanninen naurahtaa.

Yksi kalenterivuoden merkkipäivistä

Italiassa asuvalle Kanniselle itsenäisyyspäivä on yksi kalenterivuoden tärkeimmistä päivistä, ja usein hän viettääkin sen Suomessa.

Silloin tv on auki ja hän seuraa Linnan juhlia satojentuhansien muiden suomalaisten tapaan.

– Juhlaan liittyy arvokkuutta ja tyyliä ja nykyään aika monessa kodissa pukeudutaankin juhlailtana vähän kuin linnaan. Olen juhlinut itsenäisyyspäivää katsomalla Linnan juhlat ja juomalla kuohuvat läheisten kanssa. Nyt ei tapahdu kumpaakaan, paitsi ehkä seuraavana päivänä, Kanninen naurahtaa.

Entä mitä juhlien juontaja lupaa katsojille?

– Lainaan urheilijoita: Parhaani teen!

Linnan juhlien juontaja tanssimassa juhlavaatteissa, taustalla juhlava diskomainen valaistus.
Linnan juhlien juontaja tanssimassa juhlavaatteissa, taustalla juhlava diskomainen valaistus. Kuva: Jyrki Valkama / Yle Kuvapalvelu Linnan juhlat,Suomen itsenäisyyspäivä,Linnan juhlat 2018

Jatkoilla esiintymässä Jenni Vartiainen ja Sanni

Linnan juhlien etkoja vietetään Kohti Linnan juhlia -lähetyksessä, jossa valmistaudutaan illan pääjuhlaan mielenkiintoisten haastateltavien kera. Ohjelmaa juontavat Sanna Savikko sekä uutena juontajana Ylen tv-uutisista tuttu uutisankkuri Tommy Fränti.

Kun kamerat Linnassa sammuvat, on jatkojen vuoro. Itsenäisyyspäivän juhlinta siirtyy Hotel Kämpiin heti Linnan juhlien jälkeen ja jatkuu aina puoleen yöhön asti. Jatkoilla vieraita haastattelemassa ovat toimittaja Salla Paajanen ja Vuoden positiivisin suomalainen Mikko ”Peltsi” Peltola.

Illan musiikkikattauksen tarjoilevat Jenni Vartiainen, Paleface, Sanni, Neljä Ruusua yhtyeen Ilkka Alanko ja Kode Koistinen, kitaristi Petteri Sariola, viimeisellä kiertueellaan oleva Danny sekä Kalle Torniaisen Houseband. Suomen kansan ääni pääsee kuuluviin, kun ensiesityksensä saa Kalevauva.fi:n tätä juhlapäivää varten tekemä uusi biisi!

Itsenäisyyspäivän juhlintaa Yle TV1:ssä ja Areenassa

Itsenäisyyspäivän paraati suorana Areenassa klo 12 alkaen ja koosteena TV1:ssä klo 17.10

Kohti Linnan juhlia Yle TV1 ja Areena klo 15.05 ja 18.10

Linnan juhlat Yle TV1 ja Areena klo 18.50, Radio Suomi 19-21.30

Areenan erillinen haastattelulähetys Linnan juhlista klo 19.30 alkaen

Linnan jatkot Yle TV1 ja Areena klo 22.15

Lisäksi tänäkin vuonna katsojat voivat äänestää yle.fi-applikaation kautta Linnan juhlien parasta pukua.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua