Hyppää pääsisältöön

Prisma: Koirien salainen elämä – bordercollie tuntee tuhat lelua, chihuahua pärjää poliisikoirana

BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja selvittää koiran salattua elämää uskomattomien tarinoiden ja tieteellisten löytöjen avulla.
Professori John Pilleyn bordercollie Chaser tunnistaa tuhat lelua nimeltä. BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja selvittää koiran salattua elämää uskomattomien tarinoiden ja tieteellisten löytöjen avulla. Yle TV1,Prisma: Koirien salainen elämä

TV1 keskiviikkoisin 29.5. - 12.6.2019 klo 23.15 - 00.05, Areenassa

Koirat ovat hauskoja, hellyttäviä ja uskollisia kumppaneita. Koira on polveutunut armottomasta saalistajasta, mutta miten pelätystä sudesta kehittyi rakastettu lemmikki ja keskeinen perheenjäsen.

Kolmiosainen dokumenttisarja Prisma: Koirien salainen elämä selvittää koiran salattua elämää uskomattomien tarinoiden ja tieteellisten löytöjen avulla. Löydöt paljastavat miten koirista tuli läheisiä seuralaisiamme ja verrattomia työntekijöitä.

Jackrussellinterrieri Titi sukeltaa

Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa perehdytään siihen, miksi koira on ihmisen paras ystävä. Tutkimus osoittaa, että koiralla on synnynnäinen kyky ymmärtää ihmistä.

Miten vankkumaton uskollisuus saa koiran seuraamaan omistajaansa minne tahansa? Siitä mainion esimerkin antaa Carmelo Abelan sukellusta harrastava jackrussellinterrieri Titi.

Jaksossa tavataan myös maailman fiksuimmaksi koiraksi tituleerattu bordercollie Chaser, joka tunnistaa tuhat lelua nimeltä. Kaikki alkoi sinisestä pallosta, jonka avulla Chaserin omistaja, psykologian emeritusprofessori John Pilley alkoi lemmikkiään opettaa.

BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja selvittää koiran salattua elämää uskomattomien tarinoiden ja tieteellisten löytöjen avulla.
Dan McClelland ja valpas poliisikoira Midge. BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja selvittää koiran salattua elämää uskomattomien tarinoiden ja tieteellisten löytöjen avulla. Yle TV1,Prisma: Koirien salainen elämä

Chihuahua Midge on poliisikoira!

Sarjan toisessa jaksossa perehdytään työkoiriin – ikivanhaan suhteeseen, joka teki ihmisestä ja koirasta verrattoman tiimin. Koirien superaistit auttavat ihmistä työssään. Työkoirien tulevaisuutta voi olla niiden tunneälyn hyödyntäminen.

Jaksossa tavataan muun muassa Midge, maailman ensimmäinen chihuahua-poliisikoira! Dan McClellandin ohjaama pieni poliisikoira on auttanut lukemattomissa pidätyksissä, sakotuksissa sekä ajoneuvo- ja kotietsinnöissä.

Pitkä yhteinen taival

Sarjan kolmannessa jaksossa selvitetään, miten koirassa piilevä susi tekee niistä silti täydellisiä lemmikkejä.

Miten koirat oppivat tuhansien vuosien saatossa tulkitsemaan tunteitamme? Miten ainutlaatuinen suhteemme koiriin teki niistä planeettamme eriytyneimmän ja mukautuvaisimman lajin?

Suomenkielisenä lukijana on Jaana Pesonen. Englanninkielisenä lukijana kuullaan näyttelijä Martin Clunes.

Secret Life of Dogs. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016. Dokumenttisarja on esitetty edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.