Hyppää pääsisältöön

Judi Dench ja puiden neljä vuodenaikaa

Vuoden ajan kuvatussa brittidokumentissa näyttelijä Judi Dench elää puiden neljä vuodenaikaa alkaen talvesta ja päättyen syksyyn.
Brittinäyttelijä Judi Dench rakastaa puita. Vuoden ajan kuvatussa brittidokumentissa näyttelijä Judi Dench elää puiden neljä vuodenaikaa alkaen talvesta ja päättyen syksyyn. Yle TV1,Judi Dench,Judi Dench ja puiden neljä vuodenaikaa

TV1 tiistaina 30.10.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 3.11. klo 8.05
Katsottavissa Areenassa

Legendaarinen brittinäyttelijä Dame Judi Dench on tehnyt näyttelijän töitä 60 vuoden ajan. Näyttelemisen lisäksi hänellä on toinenkin, ehkä yllättävä intohimo. Dench on jumaloinut pikkutytöstä asti puita.

Dench on elänyt koko elämänsä Iso-Britannian vanhimpiin lukeutuvan metsän vieressä. Näyttelijän omaa kahden ja puolen hehtaarin metsikköä hän on kasvattanut yli 30 vuotta.

Puiden istuttamisen Dench aloitti yhdessä näyttelijämiehensä Michael Williamsin kanssa. Aviomies kuoli 2001, mutta ennen sitä pariskunta istutti puun aina kun sukulainen tai ystävä kuoli. Puutarhasta löytyy veljen Jeffery Denchin muistoksi istutettu puu sekä näyttelijäkollegojen Steven Hanleyn, Ian Richardsonin ja Natasha Richardsonin nimikkopuu.

Puun hyväätekevä vaikutus

Uudessa dokumentissa Judi Dench elää puiden neljä vuodenaikaa alkaen talvesta ja päättyen syksyyn. Näyttelijä haluaa selvittää, miten puut elävät, hengittävät ja jopa kommunikoivat. Miten puut selviävät ankarasta talvesta? Entä mitä kuoren alta kuuluu, kun puu herää keväällä eloon.

Dench jututtaa puututkijoita sekä historioitsijoita, jotka antavat uutta tietoa puiden merkityksestä ja parantavasta voimasta. Hän pääsee kurkistamaan myös rakkaan tammensa sisimpään. Entä minkälaisia tarinoita voisi kertoa 1500 vuotta marjakuusi?

Näyttelijä vakuuttuu yhä enemmän puiden välttämättömyydestä koko maailman hyvinvoinnille. Jos haluat tehdä päivän hyvän työn, istuta siis puu.

Judi Dentch: My Passion For Trees. Tuotanto: tlantic Productions/BBC, Britannia, 2017.

Keskustele