Hyppää pääsisältöön

Michael Monroen yhden miehen orkesteri ja riehakas playback

Michael Monroe palasi luovan tauon jälkeen vauhdikkaasti parrasvaloihin keväällä 1996. Hanoi Rocksin solistilta kuultiin Lista TOP 40 -ohjelmassa kappale Make it Go Away ja mies esitteli samalla multi-instrumentalistin kykyjään. Itse biisi kuultiin äänilevyltä. Episodin muistaa myös Lista-ohjelman tuottaja Olof Qvickström.

Monroe oli vastikään julkaissut uransa kolmannen sooloalbumin nimeltä Peace of Mind. Lista-ohjelmassa kuultavan Make it Go Awayn säveltämiseen oli osallistunut myös Monroen vaimo Jude Wilder (1953–2001). Rokkarin vauhdikas esiintyminen sai studioyleisöltä suosionosoitukset ja kiihotti juontajana toimineen Remu Aaltosen ylistämään energistä show'ta.

Yhden miehen orkesterina myllännyt Monroe vaikuttaa olleen kiinnostuneempi eri instrumenttien soittamisesta ja akrobaattisten lavaeleidensä esittelemisestä, kuin laulunsa lyriikoiden näyttelemisestä.

Lista TOP 40 -ohjelman tuottajana toiminut Olof Qvickstöm muisti Monroen esityksen vielä vuonna 2016. Qvickströmille oli jäänyt mieleen etenkin esityksen jälkeinen tilanne, jolloin Monroe oli pyytänyt ylimääräisiä korvauksia esityksestään. Perusteluiksi rokkari esitti sen, että oli toiminut itse paitsi laulajana, myös kitaristina ja rumpalina.

Lista-ohjelmassa nähtiin myös seuraavat kappaleet: Anthrax: Fueled, YUP: Murhaaja soittaa pasuunaa, Apocalyptica: Enter Sandman. Studiossa esiintyvät Funkykarkurit, Tino Singh, Sophie Zelmani, Amorphis, XL5 sekä J. Karjalainen ja Electric Sauna.