Hyppää pääsisältöön

Michael Monroen yhden miehen orkesteri ja riehakas playback

Michael Monroe palasi luovan tauon jälkeen vauhdikkaasti parrasvaloihin keväällä 1996. Hanoi Rocksin solistilta kuultiin Lista TOP 40 -ohjelmassa kappale Make it Go Away ja mies esitteli samalla multi-instrumentalistin kykyjään. Itse biisi kuultiin äänilevyltä. Episodin muistaa myös Lista-ohjelman tuottaja Olof Qvickström.

Monroe oli vastikään julkaissut uransa kolmannen sooloalbumin nimeltä Peace of Mind. Lista-ohjelmassa kuultavan Make it Go Awayn säveltämiseen oli osallistunut myös Monroen vaimo Jude Wilder (1953–2001). Rokkarin vauhdikas esiintyminen sai studioyleisöltä suosionosoitukset ja kiihotti juontajana toimineen Remu Aaltosen ylistämään energistä show'ta.

Yhden miehen orkesterina myllännyt Monroe vaikuttaa olleen kiinnostuneempi eri instrumenttien soittamisesta ja akrobaattisten lavaeleidensä esittelemisestä, kuin laulunsa lyriikoiden näyttelemisestä.

Lista TOP 40 -ohjelman tuottajana toiminut Olof Qvickstöm muisti Monroen esityksen vielä vuonna 2016. Qvickströmille oli jäänyt mieleen etenkin esityksen jälkeinen tilanne, jolloin Monroe oli pyytänyt ylimääräisiä korvauksia esityksestään. Perusteluiksi rokkari esitti sen, että oli toiminut itse paitsi laulajana, myös kitaristina ja rumpalina.

Lista-ohjelmassa nähtiin myös seuraavat kappaleet: Anthrax: Fueled, YUP: Murhaaja soittaa pasuunaa, Apocalyptica: Enter Sandman. Studiossa esiintyvät Funkykarkurit, Tino Singh, Sophie Zelmani, Amorphis, XL5 sekä J. Karjalainen ja Electric Sauna.
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto