Hyppää pääsisältöön

Michael Monroen yhden miehen orkesteri ja riehakas playback

Michael Monroe palasi luovan tauon jälkeen vauhdikkaasti parrasvaloihin keväällä 1996. Hanoi Rocksin solistilta kuultiin Lista TOP 40 -ohjelmassa kappale Make it Go Away ja mies esitteli samalla multi-instrumentalistin kykyjään. Itse biisi kuultiin äänilevyltä. Episodin muistaa myös Lista-ohjelman tuottaja Olof Qvickström.

Monroe oli vastikään julkaissut uransa kolmannen sooloalbumin nimeltä Peace of Mind. Lista-ohjelmassa kuultavan Make it Go Awayn säveltämiseen oli osallistunut myös Monroen vaimo Jude Wilder (1953–2001). Rokkarin vauhdikas esiintyminen sai studioyleisöltä suosionosoitukset ja kiihotti juontajana toimineen Remu Aaltosen ylistämään energistä show'ta.

Yhden miehen orkesterina myllännyt Monroe vaikuttaa olleen kiinnostuneempi eri instrumenttien soittamisesta ja akrobaattisten lavaeleidensä esittelemisestä, kuin laulunsa lyriikoiden näyttelemisestä.

Lista TOP 40 -ohjelman tuottajana toiminut Olof Qvickstöm muisti Monroen esityksen vielä vuonna 2016. Qvickströmille oli jäänyt mieleen etenkin esityksen jälkeinen tilanne, jolloin Monroe oli pyytänyt ylimääräisiä korvauksia esityksestään. Perusteluiksi rokkari esitti sen, että oli toiminut itse paitsi laulajana, myös kitaristina ja rumpalina.

Lista-ohjelmassa nähtiin myös seuraavat kappaleet: Anthrax: Fueled, YUP: Murhaaja soittaa pasuunaa, Apocalyptica: Enter Sandman. Studiossa esiintyvät Funkykarkurit, Tino Singh, Sophie Zelmani, Amorphis, XL5 sekä J. Karjalainen ja Electric Sauna.
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto