Hyppää pääsisältöön

Perjantai-dokkari: Haista paska, isä

Mitä tapahtuu, kun salaisuudet sanotaan ääneen vuosikymmenten jälkeen?

Perjantai-dokkarissa Haista paska, isä Taina Lehikoinen, 57, osallistuu Radikaali rehellisyys -kurssille päästäkseen irti lapsuudesta asti jatkuneesta valehtelusta.

– Olen elänyt koko elämäni olematta rehellinen itselleni ja ympärilläni oleville ihmisille, Lehikoinen sanoo.

Lehikoinen kasvoi sovinistisen isän kanssa ja oppi jo varhain ajattelemaan, että naisen arvo on miesten määriteltävissä. Aikuisena hän ajautui ihmissuhteeseen, jossa häntä petettiin ja alistettiin henkisesti. Lehikoinen syytti tilanteesta itseään.

– Peittelin ja salailin tilannetta jopa lähimmiltä ystäviltäni, koska ajattelin, että se kertoo siitä, että minussa on jotain vikaa. Olin ostanut isäni ajatuksen siitä, että mies määrittelee arvoni, Lehikoinen kertoo.

Lehikoisen isä kuoli vuosia sitten, eikä tytär ehtinyt koskaan kertoa isälleen, miten paljon tämä oli satuttanut häntä. Radikaali rehellisyys -kurssilla Lehikoinen saa mahdollisuuden sanoa vihdoin ääneen kaiken, mitä on vuosikymmenet salaillut.

Lue lisää: Taina Lehikoinen eli vuosikymmeniä valheessa ja sairastui siksi masennukseen – muiden miellyttäminen saa meidät voimaan pahoin, sanoo psykoterapeutti

Uusimmat sisällöt - Perjantain artikkelit