Hyppää pääsisältöön

Tee tarjolle gnudeja – oikotie kotitekoiseen pastaan tuorejuustolla

Portion med gnudi
Portion med gnudi Kuva: YLE/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Anders Samuelsson,Gnudi

Tuntuuko kotitekoisen pastan valmistaminen sinusta työläältä? Oikaise silloin gnudeilla. Jos osaat pyöritellä lihapullia, osaat tehdä näitäkin.

Gnudit muistuttavat gnoccheja, mutta perunan sijaan ne tehdään juustosta. Kuvittele mielessäsi kuohkea tuorejuustopilvi – sellaiselta gnudit tuntuvat suussa.

Gnudit ovat maukkaita sellaisinaan, eivätkä ne kaipaa kummoisiakaan lisukkeita. Voit tehdä gnudit mistä tahansa tuorejuustosta. Tässä käytämme italialaista ricottaa. Viva Italia!

Gnudit

Ainekset:

  • 350 g ricottaa
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • raastettua sitruunankuorta
  • jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 dl durumvehnäjauhoja tai mannasuurimoita

Tarjoiluun:

  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 300 g lehtikaalia reiluiksi paloiksi revittynä
  • paahdettuja hasselpähkinöitä

Tee näin:

  1. Sekoita ricotta ja parmesaaniraaste kiinteäksi tahnaksi.
  2. Mausta sitruunankuoriraasteella, muskottipähkinäjauheella, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Levitä puolet durumvehnäjauhoista vuoan pohjalle.
  4. Pyörittele juustotahnasta pieniä palleroita ja laita ne vuokaan.
  5. Jauhoitetut gnudit astiassa.
    Jauhoitetut gnudit astiassa. Kuva: YLE/Carina Ahlskog Gnudi,Strömsö (tv-ohjelma),Anders Samuelsson,ruokaohjeet
  6. Peitä pallerot lopuilla jauhoilla. Laita jääkaappiin yöksi (tai vähintään 8 tunniksi), jotta jauhot tarttuvat gnudeihin kunnolla.
  7. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää 2–3 tl suolaa.
  8. Ota gnudit varovasti vuoasta ja ravista pois ylimääräiset jauhot. Keitä gnudeja 2–3 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan.
  9. Silppua salottisipulit ja valkosipulit hienoksi ja kuullota silppu oliiviöljyssä paistinpannulla.
  10. Kun silppu alkaa saada väriä, lisää joukkoon lehtikaalipalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa gnudit lehtikaalipediltä. Ripota pinnalle paahdettuja hasselpähkinöitä.

Valmis annos gnudia
Valmis annos gnudia Kuva: YLE/Carina Ahlskog Gnudi,Strömsö (tv-ohjelma),Anders Samuelsson,ruokaohjeet

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa