Tuntuuko kotitekoisen pastan valmistaminen sinusta työläältä? Oikaise silloin gnudeilla. Jos osaat pyöritellä lihapullia, osaat tehdä näitäkin.
Gnudit muistuttavat gnoccheja, mutta perunan sijaan ne tehdään juustosta. Kuvittele mielessäsi kuohkea tuorejuustopilvi – sellaiselta gnudit tuntuvat suussa.
Gnudit ovat maukkaita sellaisinaan, eivätkä ne kaipaa kummoisiakaan lisukkeita. Voit tehdä gnudit mistä tahansa tuorejuustosta. Tässä käytämme italialaista ricottaa. Viva Italia!
Gnudit
Ainekset:
- 350 g ricottaa
- 50 g parmesaania raastettuna
- raastettua sitruunankuorta
- jauhettua muskottipähkinää
- suolaa
- mustapippuria
- 4 dl durumvehnäjauhoja tai mannasuurimoita
Tarjoiluun:
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 rkl oliiviöljyä
- 300 g lehtikaalia reiluiksi paloiksi revittynä
- paahdettuja hasselpähkinöitä
Tee näin:
- Sekoita ricotta ja parmesaaniraaste kiinteäksi tahnaksi.
- Mausta sitruunankuoriraasteella, muskottipähkinäjauheella, suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä puolet durumvehnäjauhoista vuoan pohjalle.
- Pyörittele juustotahnasta pieniä palleroita ja laita ne vuokaan.
- Peitä pallerot lopuilla jauhoilla. Laita jääkaappiin yöksi (tai vähintään 8 tunniksi), jotta jauhot tarttuvat gnudeihin kunnolla.
- Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää 2–3 tl suolaa.
- Ota gnudit varovasti vuoasta ja ravista pois ylimääräiset jauhot. Keitä gnudeja 2–3 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan.
- Silppua salottisipulit ja valkosipulit hienoksi ja kuullota silppu oliiviöljyssä paistinpannulla.
- Kun silppu alkaa saada väriä, lisää joukkoon lehtikaalipalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa gnudit lehtikaalipediltä. Ripota pinnalle paahdettuja hasselpähkinöitä.