Hyppää pääsisältöön

Tee tarjolle gnudeja – oikotie kotitekoiseen pastaan tuorejuustolla

Portion med gnudi
Portion med gnudi Kuva: YLE/Carina Ahlskog Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Anders Samuelsson,Gnudi

Tuntuuko kotitekoisen pastan valmistaminen sinusta työläältä? Oikaise silloin gnudeilla. Jos osaat pyöritellä lihapullia, osaat tehdä näitäkin.

Gnudit muistuttavat gnoccheja, mutta perunan sijaan ne tehdään juustosta. Kuvittele mielessäsi kuohkea tuorejuustopilvi – sellaiselta gnudit tuntuvat suussa.

Gnudit ovat maukkaita sellaisinaan, eivätkä ne kaipaa kummoisiakaan lisukkeita. Voit tehdä gnudit mistä tahansa tuorejuustosta. Tässä käytämme italialaista ricottaa. Viva Italia!

Gnudit

Ainekset:

  • 350 g ricottaa
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • raastettua sitruunankuorta
  • jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 dl durumvehnäjauhoja tai mannasuurimoita

Tarjoiluun:

  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 300 g lehtikaalia reiluiksi paloiksi revittynä
  • paahdettuja hasselpähkinöitä

Tee näin:

  1. Sekoita ricotta ja parmesaaniraaste kiinteäksi tahnaksi.
  2. Mausta sitruunankuoriraasteella, muskottipähkinäjauheella, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Levitä puolet durumvehnäjauhoista vuoan pohjalle.
  4. Pyörittele juustotahnasta pieniä palleroita ja laita ne vuokaan.
  5. Jauhoitetut gnudit astiassa.
    Jauhoitetut gnudit astiassa. Kuva: YLE/Carina Ahlskog Gnudi,Strömsö (tv-ohjelma),Anders Samuelsson,ruokaohjeet
  6. Peitä pallerot lopuilla jauhoilla. Laita jääkaappiin yöksi (tai vähintään 8 tunniksi), jotta jauhot tarttuvat gnudeihin kunnolla.
  7. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää 2–3 tl suolaa.
  8. Ota gnudit varovasti vuoasta ja ravista pois ylimääräiset jauhot. Keitä gnudeja 2–3 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pintaan.
  9. Silppua salottisipulit ja valkosipulit hienoksi ja kuullota silppu oliiviöljyssä paistinpannulla.
  10. Kun silppu alkaa saada väriä, lisää joukkoon lehtikaalipalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa gnudit lehtikaalipediltä. Ripota pinnalle paahdettuja hasselpähkinöitä.

Valmis annos gnudia
Valmis annos gnudia Kuva: YLE/Carina Ahlskog Gnudi,Strömsö (tv-ohjelma),Anders Samuelsson,ruokaohjeet
  • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

    Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

    Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.

  • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

    Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

    Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

    Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

    Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

  • Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön

    Muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan.

    Täysjyvänuudelit syysvihannesten kera – kukkakaali ja parsakaali käyttöön Tämä on nopea ja yksinkertainen resepti, joka muuntuu maun ja käsillä olevien ruokatarvikkeiden mukaan. Itse varioin reseptiä loputtomasti. Täysjyvänuudelit ja aurinkokuivat tomaatit muodostavat rungon, siihen lisäksi jokin kasvis sekä proteiiniaines. Helppoa ja nopeaa ja maustaa voi miten lystää.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Vegevalinta – viikkomenu 1

    Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

    On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

  • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

    Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

    Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

    Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

    Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

  • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

    Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

    Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.