Hyppää pääsisältöön

Lukio, laatta ja My Little Horny - näin käynnistyy norjalainen uutuussarja Lovleg

Opiskelijaelämää, itsenäistymistä, kommelluksia ja ystävyyttä norjalaisteinien silmin! Sitä kaikkea tarjoaa raikas ja realistinen uutuussarja Lovleg, jonka kymmenosainen avauskausi on nyt katsottavana Areenassa.

Suomessakin ilmiöksi noussut SKAM (2015-17) oli niin huima menestystarina, että jokaista norjalaista nuortensarjaa verrataan siihen väistämättä vielä pitkään. Lähtökohtien ja fiiliksen osalta Lovlegissäkin on kieltämättä jotain samaa, etenkin kun lyhyet kohtaukset jaksotetaan päivien mukaan ja taustalla soi sekä kotimaisia että kansainvälisiä hittibiisejä.

Varsin nopeasti käy kuitenkin ilmi, että SKAMin tapaan NRK:n eli Norjan ylen tuottama Lovleg haluaa seistä omilla jaloillaan, kertoa oman tarinansa.

Minulla on kyllä paljon kavereita, vaikka he sanovat muuta. Kävin paljon bileissä. Livahdin aina ulos ikkunasta. Lempinimeni oli Naarmu, kun minulla oli niin paljon naarmuja.― Gunnhild

Sen keskellä on 15-vuotias Gunnhild (Kristine Ryssdalsnes Horvli), joka muuttaa kimppakämppään ja aloittaa lukion vieraalla paikkakunnalla. Sandanen kylässä on vain 2000 asukasta, mutta kuviot ovat uudet ja Gunnhildilla haaveensa toisenlaisesta elämästä - vapaammasta, sosiaalisemmasta, arvokkaammasta...

Mukaan pääseminen ja paikkansa lunastaminen ovat silti monien vaiheiden takana, vaikka apuna opastajana onkin itsevarman oloinen kämppis Sara (Silje Holm Carlsen). Alkuvaiheen sopeutumisyritykset ja niiden huumori tavoittavat myötähäpeässä jopa The Officen myyttisiä tasoja.

Miten asiat järjestyvät, kun on välillä ihan hukassa, mutta vastuu ratkaisuista ja pärjäämisestä pitää kantaa jo itse? Lovleg kertoo sen tavalla, joka tuntuu ja on totta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua