Hyppää pääsisältöön

Kirkkomusiikin ja hengellisen musiikin Sävel on vapaa - toivoa voi jo nyt

Syksyinen hautausmaa
Syksyinen hautausmaa Kuva: Pixabay syksy,hautausmaat

Vuoden pimein aika on käsillä, puut ovat pudottaneet värikkäät lehtensä ja ensilumikin satanut monessa osassa maata. Lauantaina 3.11. sytytämme kynttilät, muistelemme vainajia ja hiljennymme vastaanottamaan tulevaa talvea.

Kirkkomusiikin ja hengellisen musiikin Sävel on vapaassa kuullaan kuuntelijoiden toiveita Pyhäinpäivän iltana, valon ja pimeän risteyksessä. Toivoa voi jo nyt, joko sähköpostitse savel.vapaa@yle.fi tai allaolevalla lomakkeella lähetyspäivän iltaan klo 17 asti.

Suoran lähetyksen juontajina ovat kanttori ja kouluttaja Mari Torri-Tuominen ja musiikkitoimittaja Ainomaija Pennanen. Illan suunnittelusta vastaa Anu Jaantila. Toivepuheluita otetaan vastaan lähetysiltana klo 18 eteenpäin, puh. 09 - 144 800.

Kirkkomusiikin ja hengellisen musiikin sävel on vapaa Yle Radio 1:ssä lauantaina 3.11.2018 klo 19.02 - 22.00.

Täytä lomake.
 • Jumalanpalvelukset heinäkuussa

  Jumalanpalvelukset heinäkuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset heinäkuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.

 • Hartauspuhujat heinäkuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat heinäkuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Pyhyyden sanoittaminen on vaikeaa

  Lähes jokaiselle suomalaiselle jokin asia on pyhä.

  Kuuntelin radio-ohjelmaa pyhyydestä toukokuisena torstaina. Jäin miettimään, mitä pyhyys oikein on. Milloin viimeksi itse käytin sanaa pyhä tai kuulin jonkun toisen käyttävän sitä? Lähes jokaiselle suomalaiselle jokin asia on pyhä. Useimmille pyhiä asioita ovat rakkaus, läheiset ihmiset, rauha, turvallisuus, koti ja ihmisarvo.

 • Säveltäjät ja kirjoittajat tutkivat radioesseesarjassa energia- ja tavaratuotannon muutosta

  Kolmiosainen Tieto, valta, muutos -radioesseesarja

  Energia- ja tavaratuotantoon liittyvästä muutostarpeesta vallitsee maassamme kohtalainen yksimielisyys: molemmat on pantava uusiksi. Ongelma on kuitenkin laaja ja monimutkainen ja sitä tarkastellaan Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin 19.5. - 2.6.2019 kuultavassa kolmessa radioesseessä. Kipukohtia: tietoa, valtaa ja muutosta tutkii kolme eri säveltäjää ja kirjoittajaa.