Hyppää pääsisältöön

La otra mirada – jazz ja uudet ajatukset ravistelevat tyttökoulua

Teresa (Patricia López Arnaiz) sarjassa La otra mirada - Toinen katse
Teresa (Patricia López Arnaiz) Teresa (Patricia López Arnaiz) sarjassa La otra mirada - Toinen katse Kuva: RTVE Patricia López Arnáiz,teeman sarjat

Espanjalaisessa menestyssarjassa uusi opettaja tuo uusia tuulia 1920-luvun tyttökouluun.
Teema keskiviikosta perjantaihin 7.11. alkaen klo 20. Uusinnat lauantaipäivisin. Jaksot Areenassa 90 päivää

Espanjan kielen harrastajat, huomio! Sarjaa La otra mirada voi halutessaan seurata myös espanjaksi tekstitettynä.

Uusi raikas draamasarja sijoittuu 1920-luvun Sevillaan, ja se kuvaa perinteisen tyttöjen sisäoppilaitoksen arkea ja juhlaa, jota saapuu sekoittamaan uusi opettaja, Teresa.

Tyttökoulun oppilaita, etualalla Margarita (Lucía Díez), Candela (Elena Gallardo) ja Flavia (Carla Campra) sarjassa La otra mirada - Toinen katse
Tyttökoulun oppilaita, etualalla Margarita (Lucía Díez), Candela (Elena Gallardo) ja Flavia (Carla Campra) Tyttökoulun oppilaita, etualalla Margarita (Lucía Díez), Candela (Elena Gallardo) ja Flavia (Carla Campra) sarjassa La otra mirada - Toinen katse Kuva: RTVE Espanja,teeman sarjat

Tyttökouluun haetaan uutta opettajatarta. Yksi hakijoista, eläväinen punatukka, herättää nuoren naisrehtorin Manuelan sympatiat, ja Teresa saa paikan. Housupukuun pukeutuva, moderni opettajatar haluaa tulla kutsutuksi vain etunimellään, mikä on riittävä syy joutua vanhakantaisempien kollegojen hampaisiin, erityisesti Luisan. Teresa onnisuu luomaan hyvän suhteen oppilaisiinsa, erityisesti heistä yhteen, Roberta Lunaan. Tyttökoulun oppilaat ovat perinteisten perheiden kasvatteja, mutta heissä voi uinua uudenlaisia ajatuksia ja toiveita oman tulevaisuutensa varalle. Niitä on omiaan herättämään juuri Teresa, joka haluaa opettaa nuoria naisia ajattelemaan omilla aivoillaan.

Mutta mikä oikein toi monta kieltä hallitsevan maailmannaisen tänne pieneen tyttökouluun? Onko hänen menneisyydessään tapahtunut jotain, jota nainen pakenee? Vaiko onko asia aivan päinvastoin – että hän on tullut etsimään jotain? Joka tapauksessa naisen menneisyys kätkee salaisuuden, joka saattaa vaarantaa hänen uransa tyttökoulussa – ja jotain vielä synkempää.

Sarjasta nähdään Teemalla ensimmäinen tuotantokausi, jossa on alun perin 13 osaa. Sarjan osat on kansainvälisessä levityksessä leikattu tunnin pituisiksi ja niitä on 16.

  • Pääosissa: Macarena García, Patricia Lopez Arnaiz, Ana Wagener, Cecilia Freire. Idea ja käsikirjoitus: Josep Cister, Jaime Vaca. Tuotanto: RTVE, Boomerang TV Espanja, 2018.

Sarjan omat sivut (espanjaksi)

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa