Hyppää pääsisältöön

Mun suurin pelko on se, että viimeinen mitä Viki näkee on meikäläinen haarat levällä tulossa naamaa kohden – pysähtyikö ihmisheiluri Köpi ajoissa?

Korkeanpaikankammoinen Viki nostettiin trukilla seitsemän metrin korkeuteen Tieteen armoilla -sarjan kuvauksissa.

Viki puristi rystyset valkoisina trukin kaiteita samalla kun Köpiä nostettin huonekaluputkesta valmistetussa ihmismurskainheilurissa kohti konehallin kattoa.

Stunt-miehet olivat laskeneet, että Köpin ei pitäisi osua Vikiin energian säilymisen lain mukaan. Onnistuminen toki riippui myös siitä siitä, että oliko etäisyys trukkiin laskettu oikein.

120km/h sun naamaa kohden

Mun suurin pelko on se, että viimenen mitä sä näät on meikäläinen haarat levällä tulossa 120km/h sun naamaa kohden, kommentoi Köpi Vikille ennen kuin ihmismurskain irroitettiin katosta.

Katso videolta Vikin ja Köpin kuumat paikat!

  • Ihminen haluaa levittäytyä avaruuteen

    Menemmekö Marsiin vai asteroideille, kun Maassa ei voi elää?

    Astrobiologia on kiinnostunut meidän kaltaisen elämän löytämisestä avaruudesta. Mutta voisiko Maan elämä siirtyä avaruuteen ja pärjätä siellä? Tarjoavatko Mars ja asteroidit olosuhteet, joihin ihminen levittäytyy? Mitä elämä vaatii jatkuakseen avaruudessa? Tästä puhuvat dosentti Kirsi Lehto ja tutkimuspäällikkö Pekka Janhunen astrobiologiaa-sarjassa.

  • Älylaitteet tyhmentävät koko ihmiskunnan – Aivotutkijan 5 vinkkiä keskittymiskyvyn elvyttämiseen

    Aivotutkija Minna Huotilaisen blogi

    Onko niin, että vuorokauden ainut hetki, jolloin mikään PIIP ei keskeytä keskittymistäsi on se aika, jonka nukut? Ja nukutko edes? Mikä on unen laatu, jos aamun ensimmäinen ja illan viimeinen teko on työsähköpostien tarkistus? Älylaitteet tyhmentävät koko ihmiskunnan, jos käytämme niitä näin huonosti. Sinun pitäisi keskittyä, mutta PIIP. Otat puhelimen käteen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede