Hyppää pääsisältöön

Mun suurin pelko on se, että viimeinen mitä Viki näkee on meikäläinen haarat levällä tulossa naamaa kohden – pysähtyikö ihmisheiluri Köpi ajoissa?

Korkeanpaikankammoinen Viki nostettiin trukilla seitsemän metrin korkeuteen Tieteen armoilla -sarjan kuvauksissa.

Viki puristi rystyset valkoisina trukin kaiteita samalla kun Köpiä nostettin huonekaluputkesta valmistetussa ihmismurskainheilurissa kohti konehallin kattoa.

Stunt-miehet olivat laskeneet, että Köpin ei pitäisi osua Vikiin energian säilymisen lain mukaan. Onnistuminen toki riippui myös siitä siitä, että oliko etäisyys trukkiin laskettu oikein.

120km/h sun naamaa kohden

Mun suurin pelko on se, että viimenen mitä sä näät on meikäläinen haarat levällä tulossa 120km/h sun naamaa kohden, kommentoi Köpi Vikille ennen kuin ihmismurskain irroitettiin katosta.

Katso videolta Vikin ja Köpin kuumat paikat!

 • Avaruudesta tulee toistuvasti omituisia radiopulsseja – viimeisimmän niistä havaittiin tulevan lähes naapurista

  Avaruudessa pamahtelee koko ajan, mutta emme vain näe sitä

  Tähtitieteilijät ovat havainneet jo yli 150 voimakasta, yllättävää radiopulssia, joiden alkuperästä voi esittää vain arvauksia. Monet pulssit ovat olleet toistuvia, mikä on saanut mielikuvituksen laukkaamaan ja pohtimaan, olisivatko ne viestejä vierailta sivilisaatioilta. Niin sanotut nopeat radiopurskeet ovat tulleet tähän mennessä kaukaa Linnunradan ulkopuolelta, mutta tuorein huhtikuun lopussa havaittu pystyttiin paikantamaan tulevan omasta galaksistamme. Siis muihin verrattuna ihan naapurista. Mistä oikein on kyse?

 • Hyvä kysymys: Mistä täit tulivat ja miksei niitä pystytä kukistamaan?

  Täit ovat eläneet ihmisen rinnalla aina.

  Muutaman millimetrin kokoiset täit ovat aina eläneet ihmisen rinnalla. Niiden elinikä on vain kuukauden, mutta ne lisääntyvät nopeasti. Täit ovat jäytiäisistä kehittynyt hyönteisryhmä, joka on erikoistunut elämään nisäkkäiden pintaloisina ja imemään verta. Noin viidesosalla nisäkkäistä on täitä, mutta muutamilta nisäkäsryhmiltä ne puuttuvat kokonaan.

 • Elon Muskin uusi jättiraketti ei räjähtänyt – kolme prototyyppiä jo tuhoutunut

  Starship olisi vallankumous avaruustoiminnassa.

  Vaikka äkkiväärä teknoguru Elon Musk on viime päivinä purkanut koronaturhautumistaan kovasti twitterissä, on hänellä myös syytä iloon. Perustamansa avaruusyhtiö SpaceX:n uusi superraketti läpäisi juuri kriittisen testin ja jopa konservatiivinen Nasa näytti yhtiön hurjille kuusuunnitelmille vihreää valoa.

Uusimmat sisällöt - Tiede