Hyppää pääsisältöön

Omaisuudestaan luopunut Away-Tiiu: "Sä et oikeesti tarvitse mitään"

Samaan aikaan kun ensilumi peittää maan eri puolilla Suomea, Tiiu aloittaa sunnuntaiaamun seesteisesti joogalla trooppisella Balilla. Hän mietiskelee valintojaan ja sitä, miten tuli valinneeksi elämäntapansa päiväntasaajan eteläpuolella.

Balilla ei ole puutetta juhlamenoista ja tapahtumista. Ilta huipentuu kaakaoseremoniaan. Ennen sitä Tiiu lähtee ystävänsä kanssa markkinoille.

Viikunoiden ja ananasten nautiskelun lomassa Tiiu esittelee ystävälleen isoäitinsä lähettämää kuvaa Suomeeen sataneesta ensilumesta ja tulee pohtineeksi materian merkitystä nykyisessä elämässään. Hän muun muassa luopui omaisuudestaan, ennen kuin muutti Suomesta.

Ekaa kertaa kun oon lähteny reissuun, lähdin täydellä rinkalla. Ajan kuluessa kaikki alko karsiutuu. On mieletöntä huomata, et sä et tarvii mitään.

Etenkin Tiiu on Balin Away-nelikosta se, jolle elämä on tässä ja nyt. Suomessa asuessaan hän koki juuttuneensa elämässä paikoilleen. Niinpä hän alkoi viettää aikaa ulkomailla.

Hän uskoo, että on epäilijöitä, joiden mielestä hän ystävineen vain pakenee todellisuutta ja elää Balilla omassa kuplassaan.

Tutustu Tiiun ajatuksiin ja päivään tarkemmin. Katso Away – Bali-sarja.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua